Acasă Bucuresti DNA-ul rascoleste tot Bucurestiul in aceasta dimineata! 34 de mandate de aducere...

DNA-ul rascoleste tot Bucurestiul in aceasta dimineata! 34 de mandate de aducere in Sectorul 5!

Transparenta face diferenta

Poliţiştii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, joi dimineaţă, 34 de mandate de percheziţie, în Capitală şi cinci judeţe, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul serviciilor de publicitate, prejudiciul estimat fiind de patru milioane de lei. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei transmis, joi, AGERPRES, poliţiştii au descins la mai multe adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Braşov, Ialomiţa şi Dâmboviţa.
„Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2008 – 2013, reprezentanţi a 13 societăţi comerciale au înregistrat fiscal şi declarat achiziţii fictive de bunuri şi servicii în suma totală de peste 12.000.000 lei de la şase firme cu comportament tip ‘fantomă’. În scopul creării unei aparenţe de legalitate privind operaţiunile desfăşurate şi disimularea provenienţei sumelor de bani, reprezentanţii societăţilor beneficiare au transferat în conturile societăţilor ‘fantomă’ peste 13.000.000 lei, de unde au fost retraşi numerar şi remişi ulterior beneficiarilor”, se arată în comunicatul de presă.
Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 4.000.000 lei.
În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 20 persoane, mai precizează sursa citată.
Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5.