Directoarea unei şcoli din Capitală a fost reţinută pentru luare de mită. Ea este acuzată că ar fi cerut şi primit bani de la reprezentantul unei firme care făcea lucrări de reabilitare a şcolii. Aceasta urma în schimb să aprobe plăţile şi să prelungească durata contractului. A fost prinsă în flagrant când primea ultima tranşă de bani, mai precis 21.000 de euro. Din informaţiile presei centrale, aceasta era directoare la Şcoala 150 din Sectorul 5.

<

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 14 aprilie, a inculpatei Carmen Elena Zanfir, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea menţionată, Carmen Elena Zanfir ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului. În perioada septembrie 2019 – 14 aprilie 2020, ea ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă – 21.000 de euro – în 14 aprilie, când a fost prinsă în flagrant.

Miercuri, ea va fi prezentată Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Transparenta face diferenta