DEZASTRU pe linia tramvaiului 41! Oamenii nu stiu ca s-a suspendat si FAC SCANDAL!

0
639
Linia de tramvai 41 (cunoscută ca linia de metrou uşor) este SUSPENDATĂ sâmbătă şi duminică, din cauza unor lucrări de revizie efectuate de Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). Tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze care aproape că nu fac faţă transportului călătorilor. Încă de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, mijloacele de transport în comun pe linia navetă s-au dovedit a fi neîncăpătoare, având în vedere capacitatea de transport mult mai mică în comparaţie cu tramvaiul, scrie romaniatv.ro.
Cu toate acestea, în staţiile RATB s-a instalat haosul de la primele ore ale dimineţii. Călătorii care nu au aflat de schimbare aşteptau în continuare în staţiile de tramvai, neliniştiţi că întârzie foarte mult mijloace de transport în comun.

„Nu am ştiut că s-au scos tramvaiele şi am stat degeaba în staţie şi am aşteptat. Noroc cu o domnişoară care ne-a anunţat să venim în staţia de autobuz”, a comentat o călătoare care mergea spre Casa Presei să o aştepte pe sora sa.

Apoi, odată urcaţi în autobuzele 641 puse la dispoziţie în locul tramvaielor, începe un nou chin: aglomeraţia atât de mare încât călătorii aproape că nu se pot mişca.

<

„Este foarte aglomerat. Nu pot să încapă într-un autobuz cât într-un tramvai. Nu vedeţi că eu nu îmi pot mişca mâna?”, s-a revoltat un alt călător dintr-un autobuz 641.


Trebuie precizat faptul că un autobuz RATB are o capacitate de transport de aproape patru ori mai mică decât un tramvai.
Angajaţii de la Intervenţii RATB erau prezenţi în majoritatea staţiilor tramvaiului 41 şi efectuau lucrări la calea de rulare, sâmbătă dimineaţă, curăţând inclusiv gardurile de protecţie din staţii cu jet de apă.
Unde opresc autobuzele 641 în locul tramvaielor 41

„În vederea executării unor lucrări de revizie la calea de rulare a tramvaielor din linia 41, în zilele de 20 și 21 august 2016, linia 41 se suspendă. Pentru preluarea călătorilor se înființează linia navetă de autobuze 641, care va funcționa între terminalele ‘Piața Presei’ și ‘Ghencea’, pe Bulevardul Expoziției, Bulevardul Mărăști, Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, Strada Turda, Pasajul Grant, Șoseaua Crângași, Șoseaua Virtuții, Pasajul Lujerului, Strada Brașov, Bulevardul Ghencea”, a anunţat RATB.

Autobuzele vor opri pe sensul către terminalul „Ghencea”, pe Bulevardul Mărăști, în stațiile amplasate în zona Institutului de Agronomie și după intersecția cu Strada Alexandru Constantinescu, pe Strada Turda, în stațiile amplasate după intersecția cu Bulevardul Ion Mihalache, respectiv înainte de Pasajul Grant, pe Șoseaua Crângași și Șoseaua Virtuții, în stațiile corespunzătoare liniei 178, precum și în nouă stație situată înainte de Bulevardul Uverturii, pe Strada Brașov, în stațiile corespunzătoare liniilor 105, 173 și 221 precum și în noua stație situată după intersecția cu Bulevardul Timișoara și în terminalul Ghencea, în stația corespunzătoare liniei 221.
Pe celălalt sens, către terminalul „Piața Presei Libere”, autobuzele vor opri pe Strada Brașov, în stațiile corespunzătoare liniilor 105, 173 și 221, precum și în noile stații situate după intersecția cu Drumul Taberei, respectiv înainte de Bulevardul Timișoara, pe Șoseaua Virtuții, în noua stație amplasată după intersecția cu Bulevardul Uverturii, apoi în cele corespunzătoare liniei 178, pe Șoseaua Crângași, în stațiile corespunzătoare liniei 178, pe Strada Turda, în noua stație amplasată după Pasajul Grant, pe Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, în noua stație amplasată după intersecția cu Bulevardul Ion Mihalache, pe Bulevardul Mărăști, în noua stație amplasată după intersecția cu Strada Alexandru Constantinescu, apoi în cele corespunzătoare liniei 330 și în terminalul Piața Presei Libere, în stațiile corespunzătoare liniei 449.