Acasă Bucuresti Dezastru pe drumurile Bucurestiului! Sosita in februarie, iarna a luat prin surprindere...

Dezastru pe drumurile Bucurestiului! Sosita in februarie, iarna a luat prin surprindere autoritatile!

215

Ninsorile abundente care au abătut asupra Bucureștiului și județului Ilfov au generat probleme foarte mari. Conform ISUBIF, în această noapte s-au înregistrat 106 intervenții pentru copaci rupți, semafoare căzute și zeci de copaci rupți. Bilanțul este valabil pentru ora 05.00, dar echipajele ISUBIF mai au în lucru 20 de intervenții.
La nivelul ISUBIF au fost gestionate 106 intervenții generate de fenomenele meteo, astfel:
Bucureşti: 93 de intervenții
– 40 copaci căzuți pe autoturisme şi carosabil
– 29 elemente construcție
– 4 panouri publicitare
– 5 stâlpi căzuți pe carosabil
– 2 semafoare căzute
– 13 alte elemente desprinse
Ilfov: 13 intervenții
– 6 copaci căzuți pe carosabil
– 1 element de constructie
– 3 stalpi cazuti
– 3 alte elemente desprinse
Toate acestea in conditiile in care primarul Gabriela Firea a anunțat că, potrivit ultimelor informații meteo pe care le-a primit, în Sectoarele 4 și 5 stratul de zăpadă va ajunge la 20 de centimetri și în nordul Capitalei, stratul va fi de 7 centimetri. În acest sens, edilul a luat legătura cu primarii și societățile de dezăpezire, potrivit Mediafax.
„Am primit acum actualizarea informațiilor meteo. În Sudul Bucureștiului, se va ajunge la 15-20 cm de zăpada (sectoarele 4 si 5) iar între 5-7 cm de zăpadă spre Nord. Am luat legătura cu domnii primari de sectoare și cu societățile de salubritate, care au contracte și pentru deszăpezire”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.
„Ca urmare a prognozei meteorologice, care anunță precipitații mixte și sub formă de ninsoare în această noapte, la București, iar spre dimineață temperaturi scăzute și posibilitatea de formare de ghețuș, Primăria Capitalei, în calitate de coordonator al operațiunilor de deszăpezire, verifică stadiul pregătirilor de intervenție.
Astfel, în momentul de față, sunt pregătite pentru a interveni 334 de utilaje destinate să împrăștie material antiderapant și pentru pluguit zăpada și 415 operatori, pe timpul nopții. Totodată, sunt disponibile, în total la nivelul celor 6 sectoare, 21.260 de tone de material și soluții antiderapante.
Subliniem faptul că, dacă evoluția fenomenelor meteorologice o va impune – respectiv dacă vor fi necesare transportul și evacuarea zăpezii – parcul de intervenție va fi suplimentat până la un total de 741 de utilaje.
În caz de ninsoare, echipele vor interveni cu prioritate pe arterele principale, cele cu trafic RATB, cu obiective sociale și instituții publice, pe pante, rampe și poduri, după care se continuă pe toate străzile din oraș.
Totodată, pentru protecția persoanelor fără adăpost, echipele DGASMB realizează acțiuni de depistarea persoanelor fără adăpost, pe care le direcționează către centrele sociale din Pallady și Odessa din Calea Șerban Vodă. Echipele de intervenție DGASMB distribuie pături pentru persoanele fără adăpost care refuză cazare în centrele municipalității, precum și băuturi calde (ceai și supă).
În acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București are deschis continuu (24/24) un Serviciu de urgențe sociale, tel scurt 021.9524, la care bucureștenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Municipiului București.
Reamintim că Primăria Municipiului București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceștia pot semnala eventuale probleme apărute în urma ninsorilor/precipitațiilor”, potrivit unui comunicat al PMB.
Totodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucureşti-Ilfov recomandă cetăţenilor să aibă în vedere câteva măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă, ţinând cont de atenţionările emise de meteorologi.
• Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;
• Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
• Dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă.

<