Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat joi definitiv pe Constantin Ciorascu, proprietarul terenului unde a fost ucis, in 2013, de cainii maidanezi, Ionut Anghel, la trei ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, anunta Agerpres.

Constantin Ciorascu este actionar si administratorul firmei SC Tei Rezidential SRL, care detine terenul pe care a fost ucis copilul.
Totodata, CAB a admis apelurile declarate de familia lui Ionut Anghel si a decis ca Ciorascu sa fie condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, dupa ce acesta primise de la Judecatoria sectorului 2 trei ani de inchisoare cu suspendare.
In schimb, instanta a mentinut decizia judecatoriei de condamnare a Administratiei Domeniului Public Sector 2 Bucuresti la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, aceeasi suma urmand sa achite si SC Tei Rezidential SRL Bucuresti.
De asemenea, a fost mentinuta si hotararea pe latura civila a judecatoriei care a decis ca Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti, SC Tei Rezidential SRL Bucuresti si Constantin Ciorascu sa plateasca in solidar suma totala de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Ion Valentin Anghel (tatal lui Ionut), 600.000 euro cu titlu de daune morale catre partea civila Felicia Andreea Anghel (mama lui Ionut) si 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale catre Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionut).
Magistratii au mentinut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidential SRL, pana la concurenta sumei de 1,7 milioane euro.
Constantin Ciorascu a fost prezent joi la citirea sentintei.
Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 si a anuntat ca si-a pierdut in Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoti, acestia avand patru ani (Ionut Anghel) si, respectiv, sase ani (Andrei Anghel). La scurt timp, copilul de sase ani a venit la bunica lui si i-a spus ca Ionut este incoltit de caini. Femeia s-a dus la locul incidentului, insa baiatul era mort.
Procurorii de la Parchetul General au acuzat ADP Sector 2 ca nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire/ delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea celor doi minori intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul unui minor.
‘De asemenea, in sarcina inculpatilor SC Rezidential SRL Bucuresti si Ciorascu Constantin (in calitate de administrator al acestei societati) s-a retinut faptul ca nu au asigurat cadrul organizatoric apt sa preintampine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin mentinerea integritatii imprejmuirii, pentru tinerea cainilor societatii exclusiv in interiorul perimetrului ingradit al firmei si prin indeplinirea obligatiilor ce decurg din legislatia referitoare la detinerea de caini, inclusiv a celor periculosi sau agresivi, imprejurari care au dus la moartea minorului Anghel Ionut’, au aratat procurorii.