Intra in contact cu noi

Bucuresti

Primarul Nicușor Dan: Vreau să-i asigur pe bucureșteni că nu-i vom sancționa înainte de a le oferi posibilitatea de a steriliza și microcipa câinii

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, luni, că, în ultima perioadă, a fost observată o creştere a numărului de câini abandonaţi de proprietari.
Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, edilul general a apreciat că „acest val” de abandonuri ar putea fi determinat de teama proprietarilor că vor fi amendaţi pentru faptul că nu şi-au microcipat şi sterilizat câinii.

Edilul Capitalei a dat asigurări că proprietarii de câini nu vor fi amendaţi până ce nu le va fi oferită ocazia de a microcipa şi steriliza în mod gratuit câinii respectivi. Astfel, vor fi sancţionaţi doar pe cei care se opun microcipării şi sterilizării.

Nicuşor Dan a menţionat că în proiectul de buget al Capitalei, care va fi supus vineri votului în CGMB, va fi propusă o sumă „consistentă” pentru microcipări şi sterilizări gratuite, dar şi pentru extinderea capacităţilor din adăposturile de câini.

Reclama

Iată principalele declarații ale primarului Nicușor Dan:

Vreau să încep prin a-mi exprima regretul pentru tragedia de sâmbăta trecută și să transmit condoleanțe familiei;

Ne confruntăm zilele astea cu o provocare nouă, avem un val de câini abandonați de proprietari, speriați fiind de amenzi;

Reclama

Vreau să-i asigur pe bucureșteni că nu-i vom sancționa înainte de a le oferi posibilitatea de a steriliza și microcipa câinii;

Avem în desfășurare o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor, care merge din cartier în cartier;

În vom sancționa doar pe cei care se opun sterilizării și microcipării obligatorii a câinilor;

Reclama

Problema câinilor fără stăpân. Sunt 3 componente majore. În primul rând avem câinii fără stăpân, aceștia sunt colectați de pe domeniul public de ASPA, și de structurile de la Sectorul 1 și Sectorul 5;

Avem o misiune de control, iar raportul corpului de control ne va spune cât de bine se realizează această activitate.

A doua componentă sunt câinii de pe proprietăți care sunt lăsați să iasă pe domeniul public, aici nu am avut un răspuns coerent al autorităților competente;

Reclama

Și avem problema cea mai mare, de zeci de ani, a înmulțirii necontrolate a câinilor cu stăpân și fără, aici vb și de București și Ilfov, răspunsul autorităților a venit abia acum câțiva câțiva ani și el nu a fost eficient deoarece nu au fost sancțiuni;

Al doilea lucru este să controlăm și să nu mai tolerăm acele proprietăți care au câini care îi lasă să ajungă pe domeniul public.

Nu o să intru în dezbaterea cine este vinovat pentru tragedia de sâmbăta trecută, în declarații politice, ce așteptă cetățenii este să colaborăm, să găsim soluții.

Reclama

Vreau să prezint toate instituțiile responsabile pe chestiunea câinilor din București: pt capturarea câinilor de pe domeniul public – ASPA, structuri PS1 și PS5; la nivelul județului Ilfov din cele 40 de localități doar 5 sau 6 au structuri specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Avem Poliția Animalelor de la nivelul Polițiilor Locale, La primăria Capitalei, Poliția Locală Sector 1, Poliția Națională;

Care sunt autoritățile care sancționează câinii care nu sunt sterilizați și microcipați? Sunt mai multe instituții: Polițiile Locale ale Sectoarelor, Poliția Locală a Municipiului bucurești, Poliția Națională și Direcțiile Sanitar Veterinare;

O chestiune importantă, legată de tragedia care s-a întâmplat, există obligație legală a proprietarilor de terenuri de a le îngrădi și salubriza. Tragedia s-a produs pe un teren privat, care nu era îngrădit sau salubrizat, la câțiva metri de locul tragediei erau cadavrul unui măgar, probabil asta a declanșat reacția acelor maidanezi;

Reclama

Există instituții care trebuie să verifice dacă proprietarii îngrădesc terenul – Polițiile locale ale Sectoarelor, iar pe salubritate – Polițiile Locale și Garda de Mediu;

Nu a existat niciodată o întrerupere a activității de capturare a câinilor de pe domeniul public. Corpul de Control verifică activitatea ASPA și cum a reacționat la sesizări;

14 oameni se ocupă de capturarea câinilor fără stăpân.

Reclama

Așa cum s-a întâmplat și până acum, câinii fără stăpân de pe domeniul public vor fi capturați și duși în adăposturi;

În adăposturile ASPA, 1600 de locuri ocupate din 1.800;

Eu sper, de asta am și făcut apel la bucureșteni să adopte, să nu ajungem la eutanasieri. Dacă vom ajunge acolo, vom aplica soluția legală.

Reclama

Câteva zeci de câini sunt liberi de străzi în acest moment;

Eu am un mandat pe care bucureștenii mi l-au dat și încerc să mă țin de acest mandat (n.r. întrebat dacă își dă demisia);

Ca să verificăm o instituție publică trebuie să ne uităm pe documente, sunt mii de documente, trebuie să ne uităm pe sesizări și cum s-a răspuns;

Reclama

Bucuresti

Caz socant in Bucuresti: Bătrâni sechestrați în condiții mizere pentru a li se lua casele!

Publicat cu

pe

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucueşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune. Mai mulţi vârstnici, cu dizabilităţi fizice sau psihice, fără moştenitori, au fost găsiţi într-un imobil, în condiţii improprii. Mai multe persoane sunt suspectate că i-ar fi ţinut sub supraveghere permanentă, încă din 2017, i-au ameninţat şi lovit pentru a le prelua bunurile. 

”În această dimineaţă, 6 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 11 Poliţie pun în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei şi bărbaţi, având vârste înaintate şi fără moştenitori legali, cu dizabilităţi fizice şi/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiţii improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic şi le-ar fi proferat jigniri şi ameninţări, pentru intimidarea acestora.

Reclama

”Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenenţă ori afecţiune, cinci dintre bănuiţi s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deşi diferenţele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora”, a mai transmis Poliţia.

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalţi bănuiţi consultanţă, pentru încheierea sau, după caz, obţinerea de la autorităţile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracţional, legăturile maritale dintre bănuiţi şi persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziţia oficiilor de stare civilă.

”În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior. În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, a mai transmis sursa citată.

Reclama

Totodată, vor fi conduse la sediul subunităţii şase persoane vătămate, iar cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor fi prezentate unităţilor medicale, pentru evaluarea sănătăţii.

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituţii.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 11 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi înşelăciune.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Peste 900 kilograme de petarde şi artificii descoperite în casa unui bărbat din Sectorul 1 al Capitalei

Publicat cu

pe

Peste 900 kilograme de petarde şi artificii au fost descoperite în urma unei percheziţii la domiciliul unui bărbat din Sectorul 1 al Capitalei.

„În dimineaţa de 5 decembrie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, informează Biroul de presă al DGPMB.

Întrucât existau date şi indicii că un bărbat ar deţine şi comercializa, mai ales în mediul online, cantităţi însemnate de materiale pirotehnice, la data de 5 decembrie a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în vederea probării activităţii infracţionale a bănuitului.

Reclama

„Bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar cantitatea de articole pirotehnice a fost sigilată şi ridicată de către poliţişti”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul, folosirea sau orice altă operaţiune cu materii explozive, efectuată fără drept.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Accident sau atac mafiot în București? Doi interlopi spulberați de o mașină pe Șoseaua Fundeni

Publicat cu

pe

Doi bărbați au ajuns, joi seară, la spital, după ce au fost accidentați de un șofer care se deplasa pe Șoseaua Fundeni din Capitală, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Cele două victime fac parte, potrivit unor surse judiciare, din clanul Chira.

„La data de 30 Noiembrie a.c., în jurul orei 17.20, Brigadă Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident de circulație. Conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe Șos. Fundeni, dinspre Șos. Colentina către Șos. Pantelimon, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 161, a surprins și accidentat doi pietoni”, anunță Brigada Rutieră.

Reclama

Polițiștii precizează că cei doi pietoni, doi bărbați în vârstă de 38, respectiv 20 de ani, au fost răniți și duși la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

„Conducătorul autovehicului a fost testat cu aparatele etilotest și DrugTest, rezultatele indicate fiind pentru consumul de băuturi alcoolice și pentru consumul de substanțe interzise. ~În continuare, polițiștii Brigăzii Rutiere efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor producerii accidentului de circulație”, se arată în finalul comunicatului.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti5 ore in urma

Caz socant in Bucuresti: Bătrâni sechestrați în condiții mizere pentru a li se lua casele!

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, percheziţii în Bucueşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar lipsire de libertate în mod ilegal...

Stiri Bucuresti actualitate10 ore in urma

O vară întreagă de promisiuni deșarte: Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără căldură și apă caldă!

Mai multe zone din sectoarele 2 și 3 ale Capitalei, în care locuiesc zeci de mii de oameni, au rămas,...

Transport10 ore in urma

Începând cu 15 decembrie pe Bulevardul Regele Mihai I va fi dată în circulaţie o bandă nouă dedicată transportului în comun 

O nouă staţie va fi înfiinţată pe traseul liniei 205 pe Bulevardul Aviatorilor între staţiile „Piaţa Victoriei” şi „Piaţa Charles...

Bucuresti10 ore in urma

Peste 900 kilograme de petarde şi artificii descoperite în casa unui bărbat din Sectorul 1 al Capitalei

Peste 900 kilograme de petarde şi artificii au fost descoperite în urma unei percheziţii la domiciliul unui bărbat din Sectorul...

Turisto zi in urma

Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple

Turiștii care vor să mănânce la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică,...

Transporto zi in urma

Efectul autobuzelor si tramvaielor noi: A crescut numarul bucurestenilor care folosesc transportul in comun

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă că tot mai mulţi bucureşteni aleg transportul public, dovadă fiind faptul că în primele nouă...

Reclama

La mare cautare

%d