Poliţia Capitalei anunţă, miercuri, că nu este necesară expertizarea psihiatrică a copilului de 9 ani care şi-a înjunghiat bunica, întrucât la această vârstă minorul nu are discernamant, anunţă News.ro.
Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au făcut, miercuri, precizări cu privire la dosarul instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, care vizează uciderea prin înjunghiere a femeii de 70 de ani de către nepotul său în vârstă de 9 ani.

<

”Nu este necesară expertizarea psihiatrică a minorului, legea statuând că la această vârstă minorul nu are discernamant”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit acestora, în ceea ce priveşte consilierea minorului lui sau alte aspecte ce se înscriu în aceasă sferă, competenta revine DGASPC.
Copilul de 9 ani şi-a înjunghiat, marţi, bunica în timp ce se aflau amândoi în locuinţă, ulterior el sunând la 112. Ulterior, copilul le-a relatat anchetatorilor că motivul reacţiei sale a fost o dispută legată de faptul că bunica sa nu l-a lăsat la calculator.
În urma plăgii din zona gâtului, femeia a murit.
Conform România Tv, tatăl băiatului şi-a maltrat fiul dintr-o altă căsătorie şi a fost obligat de instanţă să îi plătească daune, fiind condamnat la patru ani de închisoare şi decăzut din drepturile părinteşti. Conform sursei citate, băiatul maltratat era închis în debara, agresat verbal şi stropit cu apă rece.