Intra in contact cu noi

Politica

Decizia care a infuriat Rusia! Mesaj dur de la Moscova pentru autoritatile de la Bucuresti: ”Aceste trucuri ieftine par deosebit de josnice”

Publicat cu

pe


Consilierii USR-PLUS din Sectorul 2 au cerut Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) schimbarea numelui parcului ‘Tolbuhin’ în ‘Grădina Mătăsari’, ceea ce a atras mânia Moscovei. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, spune că autoritățile guvernului rus au fost ”șocate” de decizia de la București și avertizează că o astfel de dorință a fost sortită eșecului în 2017, când s-a încercat același lucru.

Zaharova consideră decizia aleșilor USR-PLUS ”un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe”.

”Am fost literalmente șocați de cererea Consiliului Municipal al unui sector din București de a redenumi parcul numit după mareșal Fiodor Ivanovici Tolbuhin din centrul orașului, sub pretextul că comandantul sovietic ar fi participat la schimbarea sistemului de guvernământ în România. Apropo, nu este prima dată când se încearcă să i se scoată numele de pe harta Capitalei. În 2017 asemenea planuri au eșuat, vă reamintesc.

Reclama

Aș dori să vă reamintesc, de asemenea, că la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial comandantul nostru remarcabil a condus operațiunile de alungare a trupelor hitleriste de pe teritoriul României, iar în mai 1947 regele României i-a decorat cu Ordinul Mihai Viteazul „pentru serviciile excepționale aduse țării, în acțiunea de eliberare de sub jugul fascismului german”.

Este vorbă, evident, de un alt exemplu de revizionism, de o încercare lipsită de principii, întreprinsă de autorii inițiativei pentru a-și spori importanța prin luarea unei atitudini antirusești, rusofobe, astfel de abordare fiind, din păcate, populară în anumite cercuri.

Nu trebuie să uităm, însă, că batjocura istoriei și a memoriei eroilor adevărați care au luptat împotriva nazismului este o activitate defectuoasă din punct de vedere moral și nedemnă, este o obscenitate. Aceste trucuri ieftine par deosebit de josnice în anul comemorării a 80 de ani de la atacul Germaniei naziste și aliaților săi asupra Uniunii Sovietice.

Reclama

Aș dori să sper că autoritățile de la București de această dată își vor demonstra bunul simț și nu vor fi conduse de provocatori. Totuși, în domeniul activității comemorative de cinstire a ostașilor căzuți noi și colegii noștri români avem multe interese și sarcini interconectate.”, a spus Maria Zaharova.

Politica

„Momentul nașterii serviciilor publice în statul modern Romania” – Parastas sub nasul lui Clotilde Armand

Publicat cu

pe

Reprezentanți ai societății civile din Sectorul s-au adunat marți în fața Primăriei Sectorului 1 pentru a sărbători Mica Unire, „momentul nașterii serviciilor publice în statul modern Romania”, prilej cu care au organizat și un „parastas”.

„În același timp, ne-am adunat să facem parastasul serviciilor publice, prematur dispărute dintre noi în anul 2021, când am făcut înmormântarea lor în același loc. Serviciile publice au fost ucise de incompetența administrației conduse de Clotilde Armand și Nicușor Dan”, au spus reprezentanții societății civile.

Ei au adus o fanfară și au depus pe scările primăriei Sectorului 1 coroane de flori cu mesajul „Serviciile publice (n.24.01.1859 – d. 14.01.2021). În veci nu te vom uita”.

„Atragem atenția administrațiilor publice din Sectorul 1 și București sa se întoarcă cu fața către cetățean, sa identifice nevoile acestuia și să le satisfacă. Aceasta este rațiunea de a fi a administrației publice. Plătim taxe sa avem serviciu publice de calitate, nu deplorabile sau inexistente”, au mai transmis protestatarii.

Continua sa citesti

Politica

După Grindeanu și Gabriela Firea dă cu subsemnatul în fața procurorilor anti-corupție!

Publicat cu

pe

Gabriela Firea a fost audiată la Parchetul General în dosarul „10 august”. Fostul edil al Capitalei susține că a purtat discuții cu procurorul de caz despre „documentele de delegare” (n.r.: la momentul protestului din 10 august Gabriela Firea se afla în concediu).

„Discuția a fost doar cu referire la documentele de delegare. Nu ar fi corect din partea mea să divulg toate detaliile din dosar. Ar fi o lipsă de respect față de doamna procuror”, a spus Firea, după ce a părăsit sediul Parchetului General.

Și Grindeanu a fost saptamana aceasta in fata procurorilor.

– „E un dosar aflat în lucru. N-aş putea să vă dau şi nici nu am acceptul să dau amănunte, dar e un dosar aflat în lucru. Am fost chemat în calitate de martor. Am intrat normal, pe uşa din faţă. Fiind în calitate de martor, am mers singur. Nu e prima oară când sunt citat în calitate de martor. Am mai fost citat şi în alte procese. E un dosar aflat în această perioadă în lucru la DNA. E o procedură normală, eu nu am absolut nimic în a spune că s-au încălcat anumite proceduri şi că nu au fost respectate, din contră”, a spus ministrul Grindeanu după iesiea de la DNA.

Continua sa citesti

Politica

Nicușor Dan limpezește apele în politica bucureșteană: “M-am văzut ieri cu colegii de la PNL şi USR”

Publicat cu

pe

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat ce va face la alegerile locale din 2024 dacă i se va retrage sprijinul politic, dacă va candida independent sau va fi susţinut de un alt partid, afirmând că până în iunie anul viitor va discuta doar despre administraţia publică, iar din iunie 2024 va vorbi şi despre politică.

Nicuşor Dan a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că este acuzat de consilierii PNL şi USR că a propus un buget supraestimat, informează News.ro.

“M-am văzut ieri cu colegii de la PNL şi USR şi nimeni nu a ridicat problema asta. Este un buget care rezultă din estimările de venituri pe care le-a făcut fiecare dintre directori. (…) Există bugetul real, care este undeva la 5,5 miliarde lei, foarte aproape de execuţia de anul trecut şi peste bugetul acesta sunt bani care vin din fonduri europene, pe care dacă le iei, le cheltuieşti. Deci eu tot timpul mă refer la acela care ţine de veniturile, mai puţin fondurile europene”, a explicat primarul Capitalei.

El a mai fost întrebat dacă cei din PNL l-au anunţat dacă îi mai acorda sprijinul politic pentru un nou mandat.

“Există o coaliţie care funcţionează la nivelul municipiului Bucureşti. Această coaliţie este formată din PNL, USR şi PMP şi funcţionează foarte bine. Ieri am avut o discuţie pe şedinţa de Consiliu General care va avea loc pe 31 ianuarie, şedinţa ordinară şi am avut mai multe întâlniri şi vom avea pentru şedinţa de buget care va fi pe 3 februarie. Deci această coaliţie funcţionează”, a transmis Nicuşor Dan.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu liderul PNL Bucureşti sau cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi dacă a primit lista cu condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească, Nicuşor Dan a răspuns: “Din câte ştiu, lista asta e o chestiune internă a PNL-ul, până în momentul ăsta nu a ajuns, din câte ştiu, ca şi dumneavoastră, e sfârşit de ianuarie termenul pentru ea”.

De asemenea, el a mai fost întrebat ce va face în cazul în care i se va retrage sprijinul politic pentru 2024, dacă va candida independent sau va intra într-un partid.

“Alegerile, dacă nu mă înşel, vor fi în septembrie 2024. Pînă în iunie 2024 administraţie publică, reparăm conducte, cumpărăm troleibuze, facem linii unice, atragem fonduri europene. Din iunie 2024 discutăm politică zi şi noapte”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: