Acasă Transport De pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti direct la Aeroportul Otopeni!

De pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti direct la Aeroportul Otopeni!

Transparenta face diferenta
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România scoate la licitaţie studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru realizarea unui drum expres de legătură între Aeroportul Otopeni şi autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3).
CNADNR SA a transmis luni către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru verificare și validare documentațiile de atribuire în vederea demarării procedurilor de achiziție publică pentru următoarele proiecte: „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru drum expres Legătură A3 – Aeroport Henri Coandă” şi „Realizare Expertiză Tehnică, Studiu de Fezabilitate și Elaborare Proiect Tehnic pentru Reabilitare DN 7C (Transfăgărăşan), km 44+000 – km 117+000”.
În perioada imediat următoare, ANAP va finaliza procesul de verificare a documentațiilor de atribuire, urmând ca CNADNR să publice, în maxim 3 zile, anunțurile de participare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunta economica.net.
Este pentru prima dată când se face un anunţ oficial despre licitaţia pentru studiul de fezbilitate care să lege aeroportul Henri Coandă de viitoarea autostrada A3, care leagă Ploieştiul de Bucureşti. În masterplanul de transport, aprobat recent de Executiv, se vorbeşte despre un drum expres de nouă kilometri între aeroport şi autostrada A3.
Drumul de legătura dintre Aeroport şi A3 este inclus între proiectele aflate în evaluare pentru a fi finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.
Termenul de finalizare a drumului expres, proiect estimat la circa 45 milioane de euro cu tot cu studiul de fezabilitate, este primul trimestru din 2021, conform versiunii din iunie 2016 a Planului de evaluare pentru POIM, postat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.