Publicatia Gandul a dezvaluit, joi, ca iubita lui Ion Radoi, seful sindicatului de la metrou, controleaza nu mai putin de 14 spatii comerciale in statiile de metrou. Radoi a blocat, vineri, circulatia metroului dupa ce ministrul Catalin Drula a anuntat ca spatiile comerciale controlate de sindicat trebuie sa fie evacuate.

<

Intr-un material despre ”caracatita” de la metrou, Gandul arata ca spatiile comerciale sunt marea ”miza” a protestului ”spontan” coordonat de Ion Radoi. 14 dintre aceste spatii sunt controlate chiar de catre iubita lui Ion Radoi, Elena Claudia Minea.

Minea (fosta Dragan) este actionar si administrator la 4 firme care detin contracte de inchiriere a unor spatii comerciale din statiile de metrou:

MADAME BOUTIQUE S.R.L.
CLAUDET BOUTIQUE S.R.L.
ANDO BUSINESS ASSISTANCE S.R.L.
CLAUDETTE A & I SRL

Reteaua de firme controlata de Elena Minea, iubita secreta a sindicalistului sef Ion Radoi
Afacerea este una extrem de profitabila, ceea se poate vedea inclusiv prin doua masini cu care se afiseaza in oras fiul Elenei Claudia Minea, Andrei Dragan. La randul lui, si acesta are o firma care este ”conectata” la pusculita Metrorex.

Mai mult, Andrei Dragan conduce un AUDI SQ5 – atentie, inmatriculat pe… Metrorex – si de un AUDI SQ7, autoturismul fiind inmatriculat pe o alta firma, AZZURECAS SRL, unde actionar si administrator este Alexandru Casian Udrea.

Firma MADAME BOUTIQUE S.R.L. este beneficiara a doua contracte de inchiriere, in statia de metrou Dristor:

Unul incheiat pe data de 07.11.2019 si fiind valabil pana la data de 01.07.2022, avand 8.90 mp (DR1VX02)
Unul incheiat sa data de 25.02.2016 si fiind valabil pana la data de 27.09.2022, avand 6,36 mp (DR1VX01).

Elena Claudia Minea este asociata in firma MADAME BOUTIQUE S.R.L. cu Iuliana Adina Mihale, aceasta fiind – la randul sau – actionar la alte firme care detin spatii comerciale in statiile de metrou din Bucuresti. Deci filiera are mai multe ramificatii.

Elena Claudia Minea, descizand dintr-un taxi pentru a merge la sediul Metrorex
Astfel, firma CLAUDETTE A & I SRL – unde Minea este asociata tot cu Mihale – detine trei spatii comerciale:

Statia de metrou Piata Unirii (PU1VX02)
Statia de metrou Dristor 1 (DR1VX02)
Statia de metrou Timpuri Noi (TNOVY01)
Firma CLAUDET BOUTIQUE S.R.L. – apare, din nou, ca asociat si Mihale– detine doua spatii comerciale:

Statia de metrou Crangasi – 29 mp (CRIV01)
Statia de metrou Piata Unirii 1 – 7.89 mp (PU1VX02)
Firma ANDO BUSINESS ASSISTANCE S.R.L. detine, de asemenea, doua spatii comerciale:

Statia de metrou Costin Georgian – 4.75 mp (GEOY05)
Statia de metrou Dristor 1 – 6.36 mp (DR1VX01)

Mihale- asociata Elenei Claudia Minea – este actionar si/sau administrator la cele trei firme unde ”colaboreaza” fructuos cu iubita secreta a lui Ion Radoi (respectiv MADAME BOUTIQUE S.R.L., CLAUDETTE A & I SRL si CLAUDET BOUTIQUE S.R.L.), dar controleaza si alte trei societati.

ADINA PRODCOM PREST S.R.L
ALE & AD FASHION SRL
BOCCA RESTAURANT S.R.L.

ADINA PRODCOM PREST S.R.L detine doua spatii comerciale:

Statia de metrou Piata Unirii 1, Spatiul Comercial C1
Statia de metrou Piata Unirii 2, Spatiul Comercial C9

Firma ALE & AD FASHION SRL detine un spatiu comercial in Piata Unirii 2 (PU2VI02), acolo unde asociat apare si Gherman Radita.

BOCCA RESTAURANT S.R.L. – asociat cu Mihale fiind tot Gherman Radita – detine doua spatii comerciale in statia de metrou Universitate:

Un spatiu comercial de 5 mp (UNIVX03)
Un spatiu comercial de 20,80 mp (UNIVX04).

Dupa cum se poate constata la un calcul simplu, 14 spatii comerciale sunt administrate si exploatate cu succes financiar incontestabil de ”protejata” lui Ion Radoi – Elena Claudia Minea – si de colaboratoarea acesteia, Iuliana Adina Mihale.

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat miercuri ca toate actiunile demarate ca urmare a actiunilor ilegale ale sindicatului lui Ion Radoi merg inainte. El a catalogat ca fake news informatiile prezentate de Radoi conform carora veniturile vor ramane la fel si ca nimeni nu va fi disponibilizat.

„Au aparut niste povesti in ultimele 24 de ore. E ca la Radio Ereven, este un fake news de la sindicat. Ca s-a pus batista pe tambal, ca nimeni nu pateste nimic, ca raman salariile. Este complet fals. E complet fals. Si actiunile penale depuse la DNA si DIICOT continua. Nu negociem legea, s-a lucrat zilele trecute, politia a identificat 350 dintre cei care au participat la blocarea metroului. Pasii urmatori vor fi stabiliti de organele de ancheta.

Nimeni nu scapa de raspundere, mergem inainte pentru recuperarea prejudiciilor. Azi, Metrorex depune o actiune la Tribunal pentru despagubirea de catre sindicatul USLM. Vom cere banii de la Radoi si sindicat, 2.8 milioane de lei. Chiar ei au semnat ca au oprit voluntar lucrul vineri.

Toate celelalte cai de tragere la raspundere a celor vinovati merg inainte.

In ce priveste salarizarea, s-a batut Radoi cu caramida in piept ca raman la fel salariile. Aceasta este imposibil matematic: ori se accepta de catre angajati o noua renegociere, de renuntare a cresterii cu 18% a salariilor prin acordul partilor, ori se ajunge la disponibilizari. Ori se ajunge la varianta a treia, insolventa. O companie care intra in insolventa poate sa faca si concedieri si taieri de salarii. Este vorba de sanatatea economica a unei companii.

Legat de spatiile comerciale, este o somatie care expira pe 2 aprilie, dupa care mergem inainte cu evacuare, cu demolarea spatiilor care nu au forme. Pe niciunul dintre fronturi, fie ca vorbim de datele comerciale, si pe partea de raspunderea celor care au participat la actiuni ilegale, toate merg inainte”, a declarat Drula intr-o conferinta de presa.

„Metrorex are 500 de milioane pierderi, daca nu se face nimic va ajunge in insolventa”, a subliniat Drula.

„Oricine isi va permite sa mai faca ce s-a facut saptamana trecuta, se va lovi de intreaga forta a legii, Oamenii au inteles ca nu are rost sa mearga la puscarie pentru Radoi”, a mai spus ministrul.

Drula a mentionat ca documentul prezentat de sindicatul lui Radoi reprezinta doar temele negocierilor, nu insa si concluziile.