Actrita Dorina Lazar a redevenit directoare a Teatrului Odeon prin semnatura primarului Nicusor Dan. Lazar a fost data afara abuziv de Gabriela Firea in urma cu aproape patru ani.

<

„Am semnat ieri dispozitia privind reintegrarea doamnei Dorina Lazar pe postul de manager al Teatrului Odeon, aflat in subordinea Primariei Capitalei. Dorina Lazar a fost demisa abuziv din aceasta functie in 2017, iar anul trecut a castigat procesul cu primaria pe aceasta speta. In ciuda deciziei definitive a instantei, fosta conducere a PMB n-a facut nimic pentru a pune in aplicare hotararea judecatoreasca, lucrurile trenand excesiv.

Am vorbit astazi la telefon cu Dorina Lazar si m-am bucurat sa-i pot da vestea buna pe care o astepta de atata vreme: incepand de azi, este din nou managerul Teatrului Odeon. Ii doresc mult succes!”, a anuntat Nicusor Dan pe Facebook.

Actrita Dorina Lazar a castigat procesul intentat Primariei Bucuresti legat de felul in care a fost concediata in iunie 2020, la trei ani de cand a fost demisa din fruntea Teatrului Odeon. “Cel mai mult imi doresc sa primesc acel leu pe care l-am cerut ca recompensa morala!”, a declarat Lazar.

„Marturisesc deschis ca eu ma asteptam sa dureze procesul o luna de zile, pentru ca mi s-a spus ca la contencios administrativ lucrurile merg repede (…) Cand am intrat in conflict cu Primaria, am crezut ca am intrat din cauza bugetului, apoi s-a dovedit ca e o chestiune subiectiva. Mi s-a trimis un corp de control, doua doamne de la Primarie, au stat aproape 3 saptamani la Teatru. Au scris un raport cu nereguli. Aceste nereguli au fost analizate de completul de judecata, toate cele 10 invinuiri care mi se aduceau s-au dovedit a fi neintemeiate. Au fost mai multe termene, n-am crezut ca dureaza atat de mult un fleac de conflict, pentru ca pana la urma nu era vorba nici de un prejudiciu pecuniar”, a declarat Dorina Lazar pentru Radio Romania Cultural.

Dupa trei ani de proces, actrita a aratat ca cel mai mult o va bucura sa incaseze un leu cu titlu de daune morale.

„Si cand credeam ca nu se mai termina, s-a terminat la tribunalul mare. Primaria a facut recurs, iar acum, in 19 mai s-a judecat si sentinta s-a pronuntat ieri (nr. miercuri). Acum stau sa-mi trag sufletul. Urmeaza sa am o discutie, sa vad ce drepturi am, cel mai mult imi doresc sa primesc leul ca recompensa morala de la Primarie”, a afirmat Dorina Lazar.

In locul Dorinei Lazar a fost numit la conducerea Teatrului Odeon actorul Cristian Sofron.