Cunoscutul actor Marius Manole isi anunta sustinerea pentru Vlad Voiculescu, impotriva caruia s-a declansat o uriasa campanie de denigrare menita sa il demita din functia de ministru al Sanatatii.

<

„Ati sarit toti pe Vlad Voiculescu , dar 30 de ani cand au fost pe rand la guvernare PSD si PNL, cand s-au distrus spitalele, cand mafia din spitale s-a intins ca o caracatita, cand ne plecau doctorii din tara, nu mai sareati. Ce s-a construit in ultimii 30 de ani? Ce s-a construit in Bucuresti? Unde sunt spitalele regionale? Pe timpul ala nu era pandemie. Aveau timp berechet sa faca. Nu au facut, au furat. V-au marit salariile si au mai pus 100 ron la pensie si au furat o tara! Acu’ mafia din spitale e in alerta. Asa trebuie sa fie”, a scris Manole pe Facebook.

Vladimir Tismaneanu a lansat duminica un apel pentru sustinerea lui Vlad Voiculescu in contextul unei campanii monstruoase menite sa il demita din functia de ministru al Sanatatii. Tismaneanu este sustinut si de scriitorul Radu Paraschivescu.

„Ura impotriva lui Vlad Voiculescu este ‘sinteza zilei’ ridicata la patrat. Rar am pomenit o mai repugnanta campanie menita sa inventeze si sa demonizeze ‘tapul ispasitor’. O strangere de mana de departe pentru un om demn, onest si curajos! (…) Vlad Voiculescu este acolo, in gura balaurului. Acum e momentul sa-l sustinem!”, a scris Tismaneanu pe Facebook.

Intr-o alta postare, Tismaneanu a explicat cine sunt cei care il contesta pe Vlad Voiculescu. „O abjecta coalitie a mafiotilor cum putine vor mai fi existat egale intru infectie in aceste trei decenii de hotie, faradelege, devalizari bancare, furt pe ascuns si la drumul mare, de cinism criminal si criminalitate cinica, insistam pe trei atribute pe care le cred indispensabile pentru indeplinirea reusita a teribil de dificilului sau mandat: Demnitate, onestitate, curaj. Cineva se si ma intreaba, e nevoie (si) de competenta ? Fara doar si poate. In opinia mea, VV a dovedit si dovedeste ca detine aceste calitati. Inclusiv competenta, profesionalism, eficienta.

Cred ca este imperativ sa inceteze hartuirea sa si fie lasat sa le puna in valoare impreuna cu echipa lui. Atacurile imunde nu sunt catusi de putin spontane. Intai l-au calomniat cat au putut pe motive biografice ca si cum omonimul patron al haznalelor ce-si ‘antene’ ar fi fost un ingeras cu aripioare. Apoi au venit cu diploma de studii. Canalii ordinare si plagiatori seriali il mananca de viu, il asasineaza in efigie, vor sa-l fiarba in cazanul cu smoala al urii lor scabroase. Oribil, dezgustator, pestilential!”, a explicat Tismaneanu.

Radu Paraschivescu sustine apelul lui Tismaneanu si aduce aminte ca Vlad Voiculescu a blocat in Guvern o noua ordonanta de urgenta menita sa acorde bani publici trusturilor de presa.

„Volo draga, e admirabil ce spui. Vlad Voiculescu va fi sacrificat de si pentru combinagiii din PSD si PNL, care lucreaza impreuna de mult. Am sperat ca Florin Catu nu va intra in jocul asta. Habar n-am daca i s-a sucit mana la spate sau nu. Si nu conteaza. Inca un lucru. Pe langa statutul de ‘thorn in their side’, Vlad Voiculescu a propus guvernului sa nu mai finanteze campaniile de presa in lupta impotriva Covid-19. Hot potato, ain’t it?”, a scris Paraschivescu.