Victor Ponta ridiculizeaza vizita premierului Romaniei, Viorica Dancila, in orasul New Jersey din SUA. „Daca vedeati un Prim Ministru dintr-o dintr-o alta tara de pe alt continent (insotit de jumatate din Guvern) in vizita la un Primar dintr-o localitate micuta de la noi si discutand cu acel primar despre o linie aeriana – ce ati fi crezut despre acea tara? Ori ca este o tara bananiera? Ori ca este condusa de niste bufoni!”, spune Ponta.
„Ati auzit vreodata de orasul Jersey City ( un oras american cum sunt alte cateva mii in SUA, similar ca dimensiune si populatie cu Ploiesti sau Baia Mare )? Pe Primarul din Jersey City ( un fel de Dan Tudorache american) il puteti vedea in poza de mai jos, asezat la masa – si pe cealalta parte a mesei stau Prim Ministrul Romaniei, alaturi de Ministrul Comunicatiilor si Ministrul Apararii – pe coltul mesei ( pe post de consilier) sta Ministrul de Finante! Ei discuta despre o linie aeriana intre Bucuresti si acel orasel american ( noi care nu avem destule avioane sa mergem pana in Italia) . In mod normal pare o scena dintr-o comedie absurda de la Hollywood🤢.
Imi vine sa intru in pamant de rusine cand vad cum este prezentata Romania! Daca vedeati un Prim Ministru dintr-o dintr-o alta tara de pe alt continent ( insotit de jumatate din Guvern) in vizita la un Primar dintr-o localitate micuta de la noi si discutand cu acel primar despre o linie aeriana – ce ati fi crezut despre acea tara? Ori ca este o tara bananiera? Ori ca este condusa de niste bufoni!
Trebuie sa scapam Romania de aceasta marioneta care isi spune Prim Ministru / si de echipa ei caraghioasa – cat mai repede! Ca sa nu mai rada de Romania niciun primar de orasel american!”, a scris Ponta pe Facebook.

<

Comunicatul Guvernul despre vizita lui Dancila in New Jersey

„In contextul vizitei de lucru in Statele Unite ale Americii, prim-ministrul Viorica Dancila a avut astazi o intrevedere cu primarul orasului Jersey City, Steven Fulop.
In cadrul discutiilor premierul a subliniat oportunitatile economice din domenii esentiale precum energie, infrastructura, economia digitala, agroturism si sanatate, mentionand ca in aceasta guvernare au fost promovate o serie acte normative menite sa imbunatateasca si sa faciliteze modul de desfasurare a afacerilor in tara noastra.
In Jersey City traieste o comunitate importanta de romani, ce numara peste 35.000 de membri.
Anul trecut, a fost semnat un memorandum de infratire intre Jersey City si Sectorul 1 Bucuresti, iar o zona foarte importanta din orasul american va purta numele de Piata Romania. In acest context, prim-ministrul Viorica Dancila i-a oferit primarului Fulop drapelul Romaniei. De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei linii aeriene directe intre Bucuresti si New Jersey. Acest lucru va fi in masura sa contribuie la consolidarea legaturilor dintre Romania si SUA, dar si la cresterea ofertei de rute disponibile pentru rezidentii americani, inclusiv din perspectiva legaturilor in interes de afaceri”.