Acasă Politica Dan Cristian Popescu, candidat la Sectorul 2: Sute de hectare de spații...

Dan Cristian Popescu, candidat la Sectorul 2: Sute de hectare de spații verzi au ajuns pe mana unor samsari imobiliari!

569

Candidatul PNL la primaria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei Hotnews.ro ca intentioneaza sa reanalizeze toate dosarele de retrocedare din sector, daca iese primar.
Dan Cristian Popescu este de părere ca putinele spatii verzi ramase trebuie protejate.
”Trebuie sa protejam spatiile verzi pe care le mai avem. Am in intentie declararea acestora de utilitate publica pentru constructia de cladiri sau retrocedarea. Mai vreau sa reanalizez toate dosarele de retrocedare acordate pe raza sectorului 2. Sunt sute de hectare care au ajuns in mana unor samsari imobiliari. Intentia mea este aceea de a recupera terenuri pentru patrimoniul verde al sectorului 2. Trebuie subliniata situatia trista in care se afla sectorul 2 din acest punct de vedere. Avem o suprafata de 12 mp pe cap de locuitor de spatiu verde si mai avem mult de recuperat pana la cei 26 de mp pe cap de locuitor prevazuti de standardele europene”, a declarat Dan Cristian Popescu.
Mai mult decat atat, Popescu a dat exemplul Parcului Tei.
”As putea da recent exemplul parcului de distractii din Parcul Tei. S-au cheltuit 16 milioane de euro pentru construirea sa, iar acum primaria sectorului 2 si-a dat seama ca acest parc va genera pierderi de 50.000 de euro lunar. Nu stiu cum o investitie poate genera pierderi. Trebuie sa ne uitam cine a scris acest studiu de fesabilitate, sa verificam daca costurile au fost cele reale. Din pacate sunt foarte multe exemple de acest tip, in care vedem ca banii publici sunt directionati gresit in loc sa fie folositi pentru terminarea reabilitarii termice, crearea de parcari suplimentare, reabilitarea unitatilor de invatamant din sector”, a mai spus Dan Cristian Popescu.

<