Intra in contact cu noi

Sectorul 5

Curtea de Apel București obliga Guvernul să organizeze alegeri în Sectorul 5

Publicat cu

pe

Guvernul României a pierdut procesul intentat de USR-istul Alexandru Dimitriu și este obligat de Curtea de Apel București să organizeze alegeri la Sectorul 5. Hotărârea nu este însă definitivă, Guvernul având posibilitatea să facă recurs la ÎCCJ.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes, invocată de pârâţi, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâţii Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul României, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea. Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti. Obligă pârâţii Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne să formuleze propuneri către Guvernul României pentru stabilirea datei alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti. Respinge cererea, în rest, ca neîntemeiată. Obligă pârâţii, în solidar, să plătească reclamantului suma de 40 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată – taxă judiciară de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios administrativ şi fiscal, în rest. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 01.03.2023.
În procesul prin care Alexandru Dimitriu solicita instanței să oblige Guvernul să organizeze alegeri pentru Primăria Sectorului 5 conform legii, proces pornit în luna septembrie, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză candidatului USR.

Instanța a motivat că au fost încălcate prevederile art. 160 alin. (11) Cod administrativ, care impun organizarea alegerilor în 90 de zile de la momentul vacantării postului de Primar al Sectorului 5. Funcția este vacantă din mai 2022, când primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare în dosarul Colectiv.

Reclama

„Instanța confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă și Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile si Constitutia României și să nu mai blocheze dreptul cetățenilor Sectorului 5 de a-și alege primarul”, a declarat Alexandru Dimitriu, candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5.

Sectorul 5

Premiera in Sectorul 5. Viceprimarul Oleg Burlacu: Facem din Piața Ferentari un loc doar pentru producătorii locali

Publicat cu

pe

Oleg Burlacu, viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București, a anunțat inițiativa sa de a transforma Piața Ferentari într-un loc special pentru producătorii locali. Liberalul precizează că proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” este gândit pentru locuitorii Sectorului 5, dar și pentru a veni în sprijinul producătorilor locali.

„Îmi doresc ca oamenii să meargă liniștiți la piață și să cumpere la prețul corect legume și fructe locale, cultivate și îngrijite la noi în țară, nu aduse de pe mări și țări.

De aceea, am inițiat proiectul ”Doar producători locali în Piața Ferentari” gândit pentru binele locuitorii din Sectorul 5, dar și pentru sprijinirea agricultorilor români”, transmite Oleg Burlacu.

Reclama

„Indiferent că vorbim despre producătorii de legume, de fructe, de lactate sau mezeluri, lipsa pieței de desfacere sau vânzarea către intermediari la prețuri mici îi afectează pe toți. Cu pași mici și siguri îi vom putea ajuta. De asemenea, locuitorii Sectorului 5 vor avea acces la produse sănătoase, la prețuri de producător.

Pentru aceste motive, ne-am bucura ca această inițiativă să inspire și alte administrații locale, iar numărul piețelor destinate exclusiv producătorilor autohtoni să fie în creștere”, adaugă viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București.

„Printre facilitățile de care se vor bucura producătorii putem enumera: Reducerea la jumătate a taxei de închiriere pe o perioada de 6 luni de la data semnării contractului; Posibilitatea de a vinde în condiții de maximă igienă și siguranță; Scutirea de la plata utilităților”, precizează liberalul.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 5

Revolutie in Sectorul 5: Minim 30.000 de lei amenda pentru cine arunca gunoaie pe domeniul public

Publicat cu

pe

Măsuri dure în Sectorul 5 pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public. Amenda minimă va fi de 30.000 de lei.

Creșterea puternică a amenzilor pentru a stopa obiceiul de a arunca pe domeniul public orice nu ai nevoie de lângă casă sau de la construcțiile care se fac în sector a fost anunțata de Rareș Hopincă, city-managerul Sectorului 5.

”Cine mai aruncă gunoiul pe domeniul public, în Sectorul 5, va primi, incepand din aceasta luna, un premiu special! O amenda minima de 30.000(!) de lei, pentru persoanele fizice si 50.000 de lei pentru persoanele juridice, conform OUG 92/2021 privind regimul deseurilor.
In ultimele 2 saptamani, ca urmare a monitorizarii camerelor video ale dispeceratului Politiei Locale Sector 5, au fost identificate 10 persoane care au aruncat diferite deseuri, menajere si rezultate din constructii, pe domeniul public al Sectorului 5.

Reclama

De fiecare data, a fost trimis un echipaj al Politiei Locale, care a identificat si sanctionat contraventional fiecare persoana cu cate 3.000 de lei in baza HCGMB 120/2010. De asemenea, persoanele identificate au fost obligate sa elibereze domeniul public de deseuri si sa incheie un contract de salubrizare in conditiile legii.

Am dispus Politiei Locale sa inceapa aplicarea prevederile OUG 92/2021 privind regimul deseurilor care prevede amenzi mult mai mari pentru astfel de fapte, precum si sanctiuni complementare cum ar confiscarea vehiculelor, bunurilor si mijloacelor folosite la savarsirea contraventiei pentru aruncarea deseurilor in spatii neautorizate.

Atentie, amenzile vor fi intre 30.000 si 45.000 de lei pentru persoanele fizice intre 50.000 si 70.000 de lei pentru persoanele juridice!
Evitati amenzile si nu aruncati deseuri pe domeniul public! Incheiati un contract de salubrizare cu singura companie autorizata sa presteze acest serviciu in Sectorul 5 – Salubritate Sector 5 SA. Pentru detalii si contracte, apelati numarul de telefon 031.9450.

Reclama

De asemenea, va rog sa apelati Politia Locala, la 031.9451, de fiecare data cand observati ca se arunca deseuri in zone neautorizate!”, a anunțat el pe pagina sa de socializare.

Continua sa citesti

Sectorul 5

Primaria Sectorului 5 sta pe un butoi de pulbere: Descinderi intr-un dosar nou de inselaciune si fals

Publicat cu

pe

Poliția Capitalei a descins la mai multe instituții publice, în cadrul unui dosar de înșelăciune și fals. Conform unor informații pe surse, e vorba de Primăria Sectorului 5. Iată detaliile care vin de la Poliție.

În această dimineață, 8 februarie 2023, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, la sediul unei instituții publice, precum și la sediile unor persoane fizice și juridice, în Capitală, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, persoanele bănuite ar fi întocmit în fals un proces verbal de receptie la terminarea lucrărilor aferente unui imobil, având destinația de locuințe colective.

Reclama

Astfel, vor fi puse în aplicare 12 mandate de aducere, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual și uz de fals.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti16 ore in urma

Nicușor Dan: ”Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei

Evenimentul „Străzi deschise” continuă sâmbătă şi duminică în cartierul Rahova precum şi pe Calea Victoriei, iar bucureştenii sunt aşteptaţi să...

Sectorul 63 zile in urma

Ciprian Ciucu: Sectorul 6 are de azi un nou parc, de aproximativ 5 hectare

Parcul Liniei, construit în Sectorul 6 de-a lungul unei foste linii de tren din cartierul Militari, a fost inaugurat joi,...

Timp liber3 zile in urma

Primarul Nicușor Dan anunță patru zile de „Străzi deschise”, în cartierul Rahova

Între 1-4 iunie, bucureștenii și turiștii se bucură de minivacanță cu două trasee pietonale, anunță Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Timp...

Transport4 zile in urma

Premieră în București: Staţia de metrou Piaţa Iancului, prima accesibilizată cu benzi speciale şi panouri de semnalistică Braille

Staţia de metrou Piaţa Iancului este prima staţie accesibilizată în totalitate prin dotarea cu elemente din oţel inoxidabil aplicate pe...

Bucuresti5 zile in urma

Descinderi in Bucuresti la un nou fals medic: Umfla buze pe bani grei, desi n-are nicio diploma

La data de 30 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 26 Poliție au pus...

Sectorul 65 zile in urma

Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii. ”La începutul lunii am dat...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: