Un producator roman de software propune Primariei Capitalei solutii pentru decongestionarea traficului din Bucuresti. Firma Metrici ofera cu titlu gratuit camere video IP si solutii software de gestionare si fluidizare a traficului bucurestean, potrivit unui comunicat de presa.
Initiativa companiei vine ca urmare a cresterii timpilor de stationat in trafic, problema provocata de explozia numarului de autoturisme inmatriculate in Bucuresti – o situatie care afecteaza calitatea vietii tuturor locuitorilor.
Reamintim ca Bucurestiul se situeaza pe primul loc intr-un top european al oraselor cu cel mai aglomerat trafic din Europa. In topul realizat de compania TomTom, Bucuresti a inregistrat un scor de 50%, o crestere de 7 procente fata de anul trecut.
Calculele TomTom arata ca, in orele de varf, timpul de calatorie in Capitala se dubleaza fata de o perioada normala, iar un bucurestean a pierdut in medie 218 ore in trafic in anul 2016 (iar aceasta luandu-se in calcul doar 230 de zile din an). Avand in vedere aceste date, compania compania de soft va oferi Primariei camere video, servere si solutii software folosite in analiza si gestionarea traficului, potrivit directorului executiv, Vlad Georgescu.
Compania realizeaza analize statistice care pot fi folosite in gestionarea dinamica, in timp  real, a traficului sau pentru planificare. Una dintre solutiile oferite de Metrici este ca ca la un anumit numar de vehicule (pe ora/minut etc) sa trimita o alerta sau sa comute un semafor IP. De asemenea, ofera rapoarte pe zone, intervale de  timp (ore, zile, luni), varfuri de trafic sau numar de masini.
Mai mult, soft-ul poate calcula viteza medie pe anumite intervale orare sau face comparatia de trafic intre doua strazi, la modul general sau punctual, pe zile si ore. Astfel se poate vedea ce artere sunt mai putin folosite in orele de varf. Solutia poate fi folosita de asemenea pentru impunerea respectarii benzilor rezervate transportului public.
Sursa: Hotnews.ro

<
Transparenta face diferenta