Daca nici asta nu e de DNA… ”Finuta” Firea i-a oferit ”nasului” Gigi Becali un contract direct de 30.000 de euro pe luna!

Din noiembrie anul trecut şi până la finalul acestei luni, între Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, şi clubul FCSB, patronat de fapt de Gigi Becali, a fost încheiată o înţelegere directă prin care clubul roş-albastru asigură mentenanţa gazonului de pe Arena Naţională, iar cheltuielile i se scad din chiria pe care o are de plătit meci de meci. Primăria nu a oferit Gazetei Sporturilor, care a realizat investigaţia, nicio explicaţie despre modul în care s-a făcut contractul, iar Valeriu Argăseală, semnatarul din partea FCSB, a precizat că „noi plătim toate costurile în limita a 30.000 de euro. Dacă apar cheltuieli mai mari nu mai e treaba noastră„.
La rândul său, clubul lui Becali a încheiat un contract cu firma Cris Garden, devenită între timp Sports Fields SRL, care îi facturează FCSB-ului servicii de 30.000 de euro în lunile cu meciuri. Întreţinere gazon, tuşare, înlocuire brazde etc. În schimb, pentru baza de pregătire din Berceni a lui Becali, aceeaşi firmă, cere doar 12.000 de euro pentru cinci terenuri gazonate, dintre care patru mari! 
Pe 23 martie 2017, Gigi Becali afirma la Digi Sport că ”Eu am stadion, Arena Națională, că o am pe fina la Primărie”. Toată lumea a crezut că e o figură de stil a omului de afaceri. Actele arată că are mare dreptate. Înţelegerea dintre părţi a fost semnată de ”MUNICIPIUL BUCUREȘTI, reprezentat de doamna Gabriela FIREA, având funcția de Primar General, în calitate de instituție inițiatoare” și ”S.C. FOTBAL CLUB FCSB SA, reprezentat legal prin domnul Valeriu Argăseală, președinte CA, în calitate de instituție parteneră”.
Conform documentelor, FCSB asigură ”mentenanța suprafeței de gazon”, iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”.

<

Noi suntem obligați, prin protocol, să plătim doar până la compensarea chiriei”, spune Valeriu Argăseală pentru sursa citată. Şi dacă într-o lună costă mai mult? „Nu e treaba noastră asta. Întrebați la Primărie!„, a declarat Valeriu Argăseară pentru tolo.ro.

Gigi Becali este naşul de cununie, din 2011, al Gabrielei Firea şi al lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari. Localitatea în care stă Becali de când se ştie şi unde Pandele este primar de 18 ani!