Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel București a lui Stere Learciu ca urmare a respingerii cererii de acordare a avizului anual al Consiliului Superior al Magistraturii pentru menținerea în funcție după vârsta de 65 de ani, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

<

În iulie, plenul CSM a respins cererea judecătorului de la Curtea de Apel București Stere Learciu de menținere în funcție după împlinirea vârstei de 65 de ani.
La ședința CSM a participat și judecătorul Constantin Brânzan, fost director al Institutului National al Magistraturii, care l-a acuzat pe Learciu că l-ar fi turnat la Securitate, în tinerețe.
El a amintit că Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o hotărâre prin care s-a arătat că Learciu a dat informații sub numele de Aurel în calitate de colaborator al Securității, dar nu ca poliție politică, și a primit bani pentru acest lucru.
Judecătorul Stere Learciu a afirmat că în dosar nu există notă semnată de el, ci ofițerul de securitate a scris angajamentul și el l-a semnat.
Președintele Klaus Iohannis a mai semnat marți decretele privind eliberarea din funcție a mai multor magistrați ca urmare a pensionării acestora.
Astfel, șeful statului a semnat decretele privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Buhuși a Anei Păcuraru, din funcția de judecător la Judecătoria Gurahonț a lui Gheorghe Trif, din funcția de prim-procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung a lui Dragoș Hristache și din funcția de procuror-șef al Biroului de recursuri civile în interesul legii din cadrul Serviciului judiciar civil al Secției judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a lui Liviu — Daniel Arcer.

Transparenta face diferenta