Acasă Bucuresti Cum se pot rezolva problemele Bucurestiului prin decizie politica? Exemplul apei calde!

Cum se pot rezolva problemele Bucurestiului prin decizie politica? Exemplul apei calde!

933

Alegerile locale s-au terminat iar politicienii trebuie sa se intoarca la treaba, pentru ca desi este abia la inceputul verii Bucurestiul are mari probleme cu apa calda. Dar de ce trebuie reinventata de fiecare data apa calda vara iar iarna agentul termic? Pentru ca nimeni nu isi asuma deciziile pentru a satisface nevoile oamenilor de rand total dezinteresati de cine e la putere.
Un prim exercitiu in acest sens a facut Liviu Dragnea care controleaza majoritatea parlamentara si care a facut o interventie asupra ELCEN care imediat a inceput din nou sa furnizeze apa calda catre zeci de mii de Bucuresteni.
Probabil ca Dragnea a fost mai motivat de aceasta data avand in vedere faptul ca Gabriela Firea a fost proaspat aleasa primar al Primariei Muncipiului Bucuresti. Dar ce le-a venit reprezentantilor ELCEN de s-au hotarat sa sisteze livrarea de apa calda catre zeci de mii de platitori la zi, chiar dupa ce aceasta a fost aleasa primar.
Un posibil raspuns este simplu e vorba de sutele de milioane pe care Primaria Generala le plateste catre Elcen. In speta, ELCEN cauta sa o preseze pe Gabriela Firea sa intervina rapid pentru a achita o serie de datorii ale RADET-ului catre ELCEN.

„E inadmisibila atitudinea Guvernului si a Ministerului Energiei respectiv a ELCEN-ului fata de bucuresteni. Nu poti sa motivezi ca acum trebuie facuta o reparatie, inteleg ca conducerea de la ELCEN e in Franta, la meci si bucurestenii au ramas fara apa calda. Mi se pare inadmisibila atitudinea celor din minister si Guvern, asta e dispretul cu care sunt tratati romanii. Nu am indicii dar sunt din ce in ce mai putin convins ca e o coincidenta, e posibil sa fie si represalii din partea Guvernului fata de PSD pentru ca a castigat alegerile. E stranie situatia. Cand se fac lucruri de genul asta nu neaparat ca avantajeaza pe cineva, se fac ori din rautate, ori din prostie, ori ca i-au certat cei din PNL ca nu i-au ajutat in campanie. Ma intereseaza mai putin motivul pentru care suntem in situatia in care in plina vara mare parte din Capitala a ramas fara apa calda. Doamna Firea incearca sa vorbeasca cu cei de la Guvern, noi o sa avem o intalnire cu Guvernul sau cu vicepremierul Borc bine, daca nu o sa vedem ce putem face legislativ”, a declarat Liviu Dragnea.

Ca urmare a declaratiilor presedintelui PSD, ELCEN a reluat livrarea apei calde catre toti bucurestenii. Practic cam asta asteapta oamenii de la alesi, nu doar sa se laude ca au transformat Bucurestiul in rosu sau in galben, ci atunci cand au puterea sa nu se mai lamenteze ci sa le rezolve problemele cu care se confrunta Bucurestiul.

<