Acasă Politica Cum s-a facut de ras candidatul PSD Mihai Toader la Realitatea TV,...

Cum s-a facut de ras candidatul PSD Mihai Toader la Realitatea TV, in fata lui Dan Cristian Popescu!

591

Candidatul PSD-UNPR la Primăria Sectorului 2, viceprimarul Mugur Mihai Toader, nimeni altul decât mâna dreaptă a fostului primar penal Onțanu, s-a prezentat, din nou, la o confruntare electorală cu liberalul Dan Cristian Popescu, de această dată la Realitatea TV, în platoul emisiunii „Jocuri de putere”, emisiune moderată de Rareș Bogdan.
Nu am înțeles, inițial, cum staff-ul de campanie al lui Toader i-a permis, încă o dată, acestuia să se facă de râs în fața zecilor de mii de telespectatori. Am aflat, ulterior, de la o persoană de încredere din apropierea fostului primar penal, Onțanu, că echipa lui Toader știe că diferența reală dintre Popescu și actualul primar interimar este de aproape zece procente. Iar distanța continuă să crească, în consecință, ieșirea la rampă a lui Toader (care se confruntă cu un insurmontabil deficit de imagine!) este singura șansa pentru a reduce decalajul existent față de liberalul Popescu, scrie cronicaromana.net.
Concret, lui Mihai Toader i s-a spus că prestația sa de la TVR a fost una foarte bună, că a dat impresia unui candidat hotărât, care stăpânește bine problemele sectorului, situație ce l-a făcut să recupereze semnificativ din distanța față de Popescu. Asta da diversiune!
Înaintea dezbaterii Popescu-Toader de la Realitatea TV, se vorbea, în staff-ul lui Toader, chipurile, de o diferență de doar două procente în favoarea lui Popescu. Aceasta este explicație pentru care pesedisto-uneperistul Mugur Mihai Toader a acceptat să fie prezent la această dezbatere. Sunt convins că vineri, la o zi după ce a fost făcut knockout de Popescu, lui Toader i se va spune că este favorit cert pe 5 iunie!
Prestația sa a fost mult mai slabă chiar și decât cea de la TVR. Toader a încasat lovitură după lovitură, iar Rareș Bogdan trebuia să arunce prosopul și să încheie înainte de limită această dezbatere electorală inegală.
Toader a arătat că este depășit de situație, că este foarte slab pregătit, că nu cunoaște deloc problemele cu care se confruntă sectorul 2 și refuză, asemeni șefului său de până mai ieri, Neculai Onțanu, să-și asume vreunul din numeroasele eșecuri ale administrației Onțanu, administrație din care a făcut parte în ultimii 12 ani.
Dan Cristian Popescu a punctat decisiv. A arătat date și imagini despre realitățile pe care locuitorii Sectorului 2 le trăiesc. A arătat, cu date oficiale, cum dispar banii publici din bugetul Primăriei, cu ajutorul diverșilor angajați de acolo.
Mihai Toader a fost băgat, definitiv, în corzi, când Popescu a dezvăluit că, nu mai târziu de săptămâna trecută, grupuri organizate de cetățeni, în toiul nopții, au fost urcate în autocare și trimise, pe banii Primăriei, în excursii. În drumul lor către obiectivele turistice, alegătorii fac un popas la Comana, la restaurant. Ospăţul a fost gratis pentru că domnul Gelu Pălămaru, patronul, primeşte bani de la Primăria Sectorului 2 prin firma sa, Geca Impex. Aşa toată lumea e mulţumită. Oamenii plimbaţi şi mâncaţi pe banii celorlalţi locuitori ai sectorului, iar patronul restaurantului îmbogăţit prin contracte directe cu ADP Sector 2. Dan Cristian Popescu a continuat seria dezvăluirilor, spunând că Pălămaru le-a construit şi 4 vile directorilor ADP Sector 2, să nu se simtă lăsaţi pe dinafară.
Cu toate că lucrează în Primăria Sectorului 2 de 12 ani, Mihai Toader nu știe nimic. Sau se face că nu știe, ceea ce ridică două variante: ori este mincinos, ori doar papagalul lui Onțanu!
Culmea tupeului sau a prostiei este aceea că Mihai Toader se declară mulțumit de reabilitarea termică făcută în Sectorul 2. Asta, în contextul în care, a acuzat Popescu, firmele care au câștigat licitațiile și apoi au plecat cu banii au lăsat blocurile neterminate. Sunt zeci de blocuri care, la câțiva ani de la terminarea anvelopării, au probleme majore. Tencuiala cade, sunt infiltrații pe la terasă, subsolurile sunt insalubre.
Dan Cristian Popescu a adus în dicuție un subiect sensibil și anume cazul tragic al copilului Ionuț Anghel, băiețelul ucis de câini în sectorul2 . Primarul Onțanu, susținut de viceprimarul Toader, au refuzat să ridice un monument în acest sens, deși părinții au făcut toate demersurile în acest sens.Rușinos!
Problemele Sectorului 2 sunt mari. În primul rând corupţia şi lipsa transparenţei. Mihai Toader pare mult prea detașat în fața acestor probleme. Vrea doar să continue modul de administrație al jupânului Onțanu. De altfel, în ultimii 12 ani nu a mișcat vreun deget pentru a opri abuzurile lui Onțanu, jaful lui Onțanu. Mai mult, Mihai Toader a insistat să susţină că Sectorul 2 nu are nicio problemă, este tot asfaltat, canalizare există până la ultima locuinţă, mizeria a dispărut. Rămâi fără cuvinte…
Pe de altă parte, Dan Cristian Popescu propune, doar, un alt mod de a face administrație.Vrea să redeschidă Primăria pentru cetățeni, să readucă banii și puterea înapoi cetățenilor din sector. Reabilitarea termică și parcările reprezintă priorități ale programului său, program care cuprinde soluţii viabile, de bun simţ şi care se pot realiza într-un timp foarte scurt, dacă există voinţă. Și s-a referit aici la sensuri unice pe străzile secundare, parcări mari la intrarea în sector, parteneriate cu marile centre comerciale şi cu proprietarii de terenuri nefolosite, din Sectorul 2.
Incredibil, Toader a precizat că mizeria, în sector, este făcută de cetăţeni. Primăria nu îşi asumă nimic. Aceasta este administraţia PSD-UNPR:  lipsă de parteneriat, lipsă de viziune, lipsă de voinţă. Vina este oriunde, numai la angajaţii Primăriei Sectorului 2, nu.Membri de partid angajaţi, contracte date cunoştinţelor, bani dispăruţi din buget. Asta ne așteaptă, în continuare, cu (Doamne ferește!) Mihai Toader primar, un continuator demn al primarului penal Onțanu.
Mihai Toader a încheiat seara cu zâmbetul pe buze. Omul nu știe, omul nu vrea, omul nu poate mai mult. De altfel, Onțanu nici nu putea să aleagă un alt vicepremier decât unul după chipul și asemănarea lui Mugur Mihai Toader!
Pe 5 iunie trebuie, suntem obligați, să ieșim la vot. Toți cei nemulțumiți de administrația Onțanu-Toader trebuie să pună capăt acestei perioade lungi de dispreț, jaf și incompetență cronică.
Haideți să votăm cu toții normalitatea, decența, transparența și cheltuirea responsabilă a banului public! Nu asta ne dorim cu toții?

<