Intra in contact cu noi

Timp liber

Cum ne distram in acest sfarsit de saptamana in Bucuresti! Vezi agenda evenimentelor!

Publicat cu

pe

În perioada 2-18 septembrie, Primăria Sectorului 3 și Centrul Cultural Casa Artelor propun publicului bucureștean programul cultural „Luna Tango”. Evenimentul va avea loc în amfiteatrul amenajat în curtea Centrului Cultural Casa Artelor din bd. Mircea Vodă nr. 5, informează un comunicat al Primăriei Sectorului 3.

În fiecare zi de vineri, în perioada 2-18 septembrie, începând cu ora 19.00, bucureștenii vor putea participa la „Concertele Luna Tango”, alături de muzicieni precum Mariano Castro, Analia Selis, Omar Massa și Cvartetul Passione, dar și de cupluri de dansatori.
„Concertele Luna Tango” prezintă o poveste despre tangoul tradițional și cel modern, despre tradiție și emancipare, despre ieri și despre astăzi, despre inițiați și începători, în care oricine se poate descoperi, menționează comunicatul citat.
Programul „Luna Tango” va debuta vineri, 2 septembrie, cu primul „Concert Luna Tango”, susținut de Mariano Castro și Cvartetul Passione, urmat sâmbătă, 3 septembrie, și duminică, 4 septembrie, de cursurile gratuite pentru tineri și seniori, o seară de dans argentinian, respectiv o proiecție de film.
Persoanele care doresc să învețe secretele dansului argentinian vor avea acces gratuit la cursuri de tango. În fiecare sâmbătă tinerii sunt așteptați să facă primii pași pentru a învăța limbajul dansului pasional și expresiv, moment urmat de o „Seară de tango”, iar în fiecare duminică va avea loc un curs gratuit dedicat seniorilor, în continuarea căruia va fi proiectat un film despre cultura și istoria acestui gen muzical și coregrafic.
Accesul la „Concertele Luna Tango” se face pe bază de bilet care poate fi achiziționat online de pe site-ul bilete.ro sau de la sediul Centrului Cultural Casa Artelor (de luni până joi între orele 11.00-17.00 și vineri de la ora 11.00 la ora 15.00).
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Cultură și Tango în parteneriat cu Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria Sectorului 3, printr-un proiect finanțat de Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB) în cadrul programului „București Orașul In-vizibil”. „Luna Tango” se află sub egida Ambasadei Republicii Argentina la București, programul fiind realizat în parteneriat cu Institutul Cervantes.
* Concursul Internațional „George Enescu”, ediția 2016, se va deschide sâmbătă, 3 septembrie, la Ateneul Român. Gala de deschidere va aduce pe scenă Triplul Concert de Beethoven în interpretarea a trei laureați ai Concursului, astăzi nume cu rezonanță în muzica clasică internațională: Anna Țifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
Image result for concursul international george enescu
În a doua parte a aceluiași concert, publicul va putea asculta în premieră și lucrarea Tektonum, compusă de Serbastian Androne, câștigătorul Secțiunii Compoziție a Concursului Enescu 2014.

La Galele Finale ale fiecărei secțiuni de concurs — Vioară, Violoncel, Pian — publicul se va putea bucura de trei concerte cu orchestră ale celor mai bine clasați tineri artiști din Concurs, urmând ca la final să afle în timp real cine este câștigătorul ediției 2016 a Concursului Enescu.
Din programul de evenimente speciale a Concursului Enescu 2016 vor mai face parte și lansări de CD-uri și sesiuni de autografe.
Juriul de specialitate al Concursului Internațional George Enescu 2016 a selectat 174 de tineri artiști pentru a intra în competiție la această ediție a Concursului Enescu.
Este pentru prima dată când are loc o preselecție în cadrul Concursului Enescu, ca urmare a unui număr foarte ridicat de înscrieri: în total 317 tineri artiști din 48 de țări s-au înscris pentru a participa la ediția 2016 a Concursului, cu 40% mai mult față de ediția 2014, menționează sursa citată.
Juriul de specialitate al ediției 2016 a Concursului Enescu este format din muzicieni și profesori de top la nivel internațional, printre aceștia numărându-se nume precum cele ale violoniștilor Pierre Amoyal și Silvia Marcovici, ale violonceliștilor Natalia Gutman, David Geringas și Arto Noras și ale pianiștilor Peter Donohoe, Dana Borșan și Andrei Pisarev.
Candidații care au trecut de preselecție vor concura pentru visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii pe scena Ateneului Român, între 3 și 25 septembrie.
Tinerii artiști selectați provin din țări precum Germania, Coreea de Sud, Italia, Spania, Franța, Croația, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Grecia, Lituania, Letonia, Argentina, Cehia, China, Thailanda, SUA, Canada, Turcia, Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia. Un număr de 12 tineri artiști provin din România.
* Duminică, 4 septembrie, Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) invită publicul la un concert de muzică clasică, susținut de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare.

Evenimentul marchează sărbătorirea a 135 de ani de la nașterea lui George Bacovia și va avea loc de la ora 11.30, la Muzeul Memorial „George și Agatha Bacovia” (str. George Bacovia 63, sector 4, București).
Image result for muzeul national al literaturii romane
Concertul este un omagiu adus unei personalități în structura căreia muzica și poezia au conviețuit într-o deplină armonie. Deși George Bacovia a avut un talent muzical nativ, fiind un excelent violonist, lucru mai puțin cunoscut publicului românesc, a ales, destul de târziu, poezia, fără a renunța însă la muzică, potrivit unui comunicat al MNLR.
Ion Bogdan Ștefănescu a debutat ca solist în 1983, la Ateneul Român, fiind acompaniat de Orchestra Tineretului Bucureștean. A încheiat cursurile Facultății de Interpretare, Secția „Instrumente de Suflat — Flaut” a Academiei de Muzică din București. A efectuat studii masterale la Universitatea Illinois (SUA). A obținut doctoratul în muzică la Universitatea de Muzică din București (2002). Este, din 1997, prim-flautist la Filamornica „George Enescu” din București. A fost distins cu Medalia „Meritul Cultural”, conferită de Președinția României în 2004.
Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază — de interpret și pedagog al chitarei și lăutei.
A susținut recitaluri și concerte în țară, dar și în străinătate, în Germania, Franța, Ungaria, Marea Britanie și Japonia.
Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica compozitorilor din Renaștere și Baroc până la lucrări de muzică modernă și contemporană, muzică sud-americană ș.a. Este președintele Asociației Culturale „Kitharalogos”, inițiator și director artistic al Festivalului Internațional „Serile de chitară”.

Timp liber

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

Publicat cu

pe

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

Reclama

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.

Continua sa citesti

Timp liber

West Side Christmas Market are program special de Craciun

Publicat cu

pe


Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.

Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.

Programul concertelor:

Reclama
  • The Motans – miercuri, 20 decembrie;
  • Vunk – joi, 21 decembrie;
  • Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
  • Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
  • Romanița – duminică, 24 decembrie.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.

Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.

Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:

  • Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
  • Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.

Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.

În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

Fabiano Caruana câștigă Grand Chess Tour 2023. Cum va arăta calendarul circuitului în 2024

Publicat cu

pe

Americanul Fabiano Caruana a obținut în decembrie o victorie triplă – la Saint Louis Rapid & Blitz, Cupa Sinquefield și, implicit, a devenit câștigătorul Grand Chess Tour la general. Astfel, Caruana este campionul de anul acesta al circuitului internațional fondat de legendarul Garry Kasparov. În 2024, etapa GCT din România se va desfășura între 25 iunie și 6 iulie. Fondul total de premiere crește de la 1,4 la 1,5 milioane de dolari.

După o prestație impresionantă pe parcursul lunii noiembrie, în care a dominat Saint Louis Rapid & Blitz și Cupa Sinquefield, Fabiano Caruana a reușit să-și adjudece în decembrie și titlul de mare câștigător al Grand Chess Tour 2023 (GCT). Tot el câștigase și etapa de la București de șah clasic, Superbet Chess Classic Romania 2023, desfășurată în luna mai. În înfruntarea decisivă și ultima etapă a Grand Chess Tour, Cupa Sinquefield, Caruana l-a învins și pe GM Richard Rapport, care joacă pentru România din 2022.

„Grand Chess Tour de anul acesta a fost unul dintre cele mai puternice de până acum, deoarece toți jucătorii de top au concurat în diversele noastre turnee din întreaga lume. A fost multă emoție și șah incredibil pe parcursul sezonului. Suntem încântați să-l felicităm pe Fabiano Caruana pentru o performanță spectaculoasă în Saint Louis, câștigând Grand Chess Tour 2023”, a declarat Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari ambasadori ai șahului în lume, prezent și anul acesta la București pentru a da startul competiției de șah clasic de la București, prima din cele cinci etape ale circuitului internațional.

Calendarul GCT 2024

Organizatorii Grand Chess Tour au anunțat și calendarul pentru 2024:

Superbet Poland Rapid & Blitz                  6-13 mai 2024 în Varșovia, Polonia

Superbet Romania Classic                          25 iunie – 6 iulie 2024 în București, România

SuperUnited Croatia Rapid & Blitz            8-15 iulie 2024 în Zagreb, Croația

Saint Louis Rapid & Blitz                             10-17 august 2024 în Saint Louis, Missouri, SUA

Cupa Sinquefield                                           17-31 august 2024 în Saint Louis, Missouri, SUA

Dacă în 2023, premiile întregului circuit Grand Chess Tour au fost de 1,4 milioane de dolari, pentru anul viitor suma pusă la bătaie ajunge la 1,5 milioane de dolari – premiile pentru fiecare dintre cele două turnee clasice vor fi de 350.000 de dolari, iar pentru fiecare dintre cele trei de rapid și blitz de 175.000 de dolari. Și fondul de premii bonus, în valoare de 175.000 de dolari în 2023 va urca la 275.000 de dolari și va fi încasat de primii trei clasați la finalul întregii competiții. De asemenea, primii trei clasați ai Grand Chess Tour 2024 vor primi și un premiu bonus de 100.000 de dolari.

Întregul efort este susținut de principalii sponsori – Fundația Superbet și Saint Louis Chess Club, ambele organizații non-profit care susțin educația prin șah și misiunea GCT de a promova sportul minții în toate colțurile lumii. Din 2022, Fundația Superbet a devenit partener strategic global al Grand Chess Tour, prin organizarea a trei etape ale circuitului – Bucureşti, Varşovia şi Zagreb.

¨Din 2019, Fundația Superbet a sponsorizat cu mândrie Grand Chess Tour și a investit activ în dezvoltarea jucătorilor de șah talentați atât la nivel național, cât și internațional. În strânsă colaborare cu Federația Română de Șah, suntem încântați să anunțăm susținerea în continuare a importantului turneu pentru al patrulea an consecutiv. Angajamentul nostru de a aduce an de an talente de talie mondială la București rămâne ferm, deoarece credem cu tărie în potențialul imens al României de a conta pe scena globală a șahului”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet.

Evenimentul este în fiecare an deschis și publicului larg

Mai multe informații pe www.grandchesstour.org și pe www.superchess.ro.

Despre Grand Chess Tour (GCT)

GCT este un circuit de șah internațional, care aliniază cei mai buni jucători ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului în lume, a inspirat crearea Grand Chess Tour și a contribuit, totodată, la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Despre Fundația Superbet

Fondată în 2019, Fundația Superbet a făcut din șah una dintre inițiativele sale prioritare, organizând primul turneu din cadrul Grand Chess Tour la București. Totodată, Fundația s-a angajat să transforme GCT într-o tradiție pentru comunitățile de șah din România, Polonia și Croația.

Despre Saint Louis Chess Club

Saint Louis Chess Club este o organizație non-profit, 501(c)(3), angajată să facă din șah o parte importantă a comunității noastre. Pe lângă faptul că oferă un forum pentru comunitate pentru a juca turnee și jocuri ocazionale, clubul oferă și clase de îmbunătățire a șahului, lecții pentru începători și lecții speciale. Recunoscând beneficiile cognitive și comportamentale ale șahului, Saint Louis Chess Club este dedicat susținerii programelor de șah care există deja în școlile din zonă, încurajând în același timp dezvoltarea de noi programe școlare și extrașcolare. Pentru mai multe informații, vizitați saintlouischessclub.org.

Continua sa citesti
Reclama
Bani5 zile in urma

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15...

Stirile Zilei5 zile in urma

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise –...

Bani2 săptămâni in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 săptămâni in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Reclama

La mare cautare