Acasă Bani Cum lua fostul primar Sorin Oprescu comisioane din contractele primariei. Noua sentinta,...

Cum lua fostul primar Sorin Oprescu comisioane din contractele primariei. Noua sentinta, amanata din nou

244

Sentința în cazul lui Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, a fost amânată, joi, de judecătorii Curții de Apel București. Judecătorii nu s-au înțeles asupra deciziei și discută schimbarea încadrării juridice din constituire de grup infracțional simplu în agravant, au declarat surse juridice pentru G4Media.

Fostul primar al Capitalei a fost deferit justiţiei în noiembrie 2015. Procurorii DNA l-au acuzat că, între 2013 – 2015, pe atunci primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a încasa comisioane din contractele atribuite de instituţiile din subordinea primăriei.

Primarului i-ar fi revenit 10% din fiecare factură achitată de municipalitate.

„La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, arătau procurorii DNA.
În mai 2019, la Tribunalul Capitalei, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare,  însă a declarat apel, care s-a finalizat pe 14 octombrie 2021 la Curtea de Apel Bucureşti.

<