Cristian Tudor Popescu (CTP) s-a referit vineri, la Digi24, la viceprimarul Aurelian Bădulescu, ca fiind „pitecantrop în erecție”, și „Firea rasă-n cap”, după incidentul de la conferința de presă ținută de Nicușor Dan.

<

„Filmul mi-a adus în minte imagini din Biologie, cu evoluția de la trilobiți și pești placodermi până la om. Trecerea de la maimuțele antropoide la om se face printr-o verigă numită pitecantrop. Prin erecția maimuței în două labe se ajunge la pitecantrop, apoi la om. Uitându-mă la ecran, văd o expunere a pitecantropului în erecție, în stânga (unde se afla Aurelian Bădulescu – n.r.) și, totuși, a lui homo sapiens în partea dreaptă (unde se afla Nicușor Dan – n.r.)”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Gazetarul a mai afirmat că Bădulescu putea să se așeze în rândul jurnaliștilor la conferința de presă și să pună întrebări, nu să apeleze la această formă de „terorism politic”.

CTP caracterizează intervenția ca fiind caraghioasă, viceprimarul încercând să se victimizeze, deși este mai solid decât Nicușor Dan și arată că Bădulescu a vrut „să torpileze conferința de presa, să nu-l lase să vorbească”.

Întrebat dacă Aurelian Bădulescu a fost trimis acolo de primarul Gabriela Firea, CTP spune că nu era nevoie. „Dl Bădulescu este dna Firea rasă-n cap. Se comportă ca ea, cu același mahalagism până la cer, cu insulte, acuzații, tupeu maxim. O reprezintă, e chiar dna Firea”, a spus Tudor Popescu, amintind că viceprimarul are același comportament și în Consiliul General, unde „am văzut că insultă oamenii, urlă, nu-i lasă să vorbească”.

Transparenta face diferenta