Cristian Tudor Popescu (CTP) a apreciat, marți, într-un comentariu pe platforma Republica, că ar fi mai ușor pentru președintele Klaus Iohannis dacă PNL ar pierde alegerile parlamentare și n-ar mai face guvernul pentru că șeful statului ar putea să continue încă 4 ani „să afurisească PSD în conferințe de presă”. Reacția vine după conferința de presă de marți a șefului statului, în care Iohannis a spus că PSD este vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamț.

<

„Președintele Iohannis califică declarația ministrului Sănătății despre tragedia de la Piatra Neamț, „Toți suntem vinovați”, ca „insuficient rumegată”. Prin urmare, dl Tătaru poate fi clasificat între rumegătoare? Este singurul accent oarecum negativ la adresa unui membru al guvernului PNL. Altfel, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, dl Iohannis a refuzat sistematic să recunoască vreo greșeală a executivului liberal.

Pe cale de consecință, ar fi mai ușor pentru președinte, nu pentru România, dacă PNL ar pierde alegerile din 6 decembrie și n-ar mai face guvernul. Domnia sa ar continua încă 4 ani să afurisească PSD în conferințe de presă. Căci dacă le va câștiga, și dl Iohannis va dispune de o majoritate parlamentară și o guvernare PNL cu tot atâtea mâini moarte și piloși ca actuala, nu va mai avea nicio scuză pentru istorie când de reformele cruciale pentru România se va alege praful”, a apreciat Cristian Tudor Popescu (CTP).

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la secția ATI care a ars în spitalul din Piatra Neamț:

„Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu alocă resurse, care n-au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, care nu s-au îngrijit de calitatea managementului şi în acest sens, sigur, mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani şi au permis ajungerea sistemului de sănătate în această stare. Mă refer, desigur, la marele PSD. Ăsta este vinovatul moral. Vinovatul tehnic, detaliat, va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a mai punctat şeful statului.