Corpul de control al primului-ministru face vineri controale inopinate la sediul Ministerului Sănătății și la patru mari spitale din București (Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar București, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și  Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București), potrivit unui comunicat de presa al institutiei.
Corpul de control a preluat de la cele cinci institutii verificate documentele legate de achiziționarea de dezinfectanti.
Situaţia din sănătate a fost şi tema unei discuţii între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş, care a avut loc în această dimineaţă la Palatul Cotroceni. Cei doi au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare a dezinfectanţilor şi a condiţiilor de igienizare din spitale, se precizează într-un comunicat al Preşedinţiei. Totodată, s-a stabilit că este nevoie urgentă de modificarea legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a se asigura un control mai bun al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România. Standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor, mai precizează Preşedinţia. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au discutat şi despre mandatul României la summitul NATO de la Varşovia, de la începutul lunii iulie.
Sursa: Hotnews.ro

<