Conflict violent in Ferentari provocat de trei persoane fara masca de protectie, care au refuzat sa li se ia temperatura

Trei persoane care nu aveau mască de protecţie au devenit agresive când paznicul magazinului a vrut să le verifice temperatura corporală. Cei trei locuitori ai sectorului 5 al Capitalei au înjurat şi au vrut să intre cu forţa în magazin.

<

Angajaţii centrului comercial au sunat la 112 şi mai multe echipaje de poliţie au sosit în faţa magazinului. Cele trei persoane au încercat să lovească poliţiştii, dar au fost imobilizate și încătușate.

„S-au deplasat poliţişti ai sectiei 24, care au identificat 3 persoane, vorbim de 2 bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent pe motiv că nu li s-a fi permis accesul în magazin. Au devenit recalcitrante şi au manifestat un comportament agresiv”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei.

Cei trei au fost conduşi la secţie şi au fost amendaţi pentru că au refuzat să se legitimeze şi au împiedicat intervenţia poliţiştilor.  

Digi24.ro arata ca totul a fost inscenat pentru a starni scandal referitor la termoscanare.

Linia așa-zisului material publicat pe Facebook și pe YouTube este că termoscanarea ar fi ilegală și ar fi o încălcare a drepturilor omului. Numai că tensiunea nu a fost de la început, iar filmarea a surprins și încercările polițiștilor de a se înțelege cu protagoniștii cu vorba bună.

Filmarea surprinde și momentele anterioare intervenției polițiștilor. În înregistrarea video se aude cum o persoană susține că prin termoscanare ar fi accesate date personale. Cei trei mai susțin că termoscanarea e ilegală și că o persoană fără pregătire medicală nu are niciun drept să măsoare temperatura clienților hipermarketului.

Se vede cum un singur polițist intervine, la început, și încearcă să explice de ce a fost instituită regula măsurării temperaturii. Persoanele care se opun sunt foarte vocale, țipă la polițiști și le cer să se legitimeze. Abia apoi apar momentele tensionate în care persoanele recalcitrante sunt imobilizate și duse la secție.