Acasă Timp liber „Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde!”. Politia Locala din...

„Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde!”. Politia Locala din Bucuresti nu mai tolereaza ”colindatorii” pentru bani

409

Moda” colindelor „urlate” din boxe portabile a intrat în atenția autorităților. Colindătorii plecați din județul Bacău la București în cete numeroase și zgomotoase au fost amendați pentru tulburarea liniștii publice.

Poliția Locală Sector 6 a sancționat contravențional, în ultimele trei zile, aproximativ 40 persoane, cu peste 11.000 de lei. Și asta pentru că au fost prinse că plimbau boxa pe stradă cu muzica dată la maximum.

Potrivit Legii 61 privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei, iar dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13.00-14.00, respectiv 22.00-6.00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei.

”Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, «în cazul colindelor, nu este vorba de o boxa plimbată… Este vorba despre altceva: modestie, talent, implicare, tradiție»”, spun oficialii Politiei Locale.

<