Sectorul 1
Clotilde Armand se cearta cu Protectia Consumatorului. Spune ca i-au inchis locurile de joaca dupa poze gresite

O parte din fotografiile postate de un oficial ANPC nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1, iar patru locuri de joacă au fost închise pentru deficiențe minore sau aflate în afara locului de joacă, transmite Primăria Sectorului 1 după controlul ANPC, anunță mediafax.
„Situația locurilor de joacă din Sectorul 1 a fost moștenită de la fosta administrație. Reabilitarea și modernizarea locurilor de joacă pentru copii din parcurile și spațiile verzi pe care le administrăm reprezintă o prioritate a Primăriei Sectorului 1 și avem în plan demararea unui amplu program în acest sens. Acesta a fost întârziat deoarece proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat în Consiliul Local pe 1 aprilie, la mai bine de două luni de când a fost pus pentru prima dată în dezbaterea consilierilor locali. Menționăm, potrivit datelor primite de la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, că ANPC a verificat 33 de locuri de joacă, iar din acestea am fost informați, de instituția care a realizat controlul, că au fost închise un număr de 4, pentru deficiențe minore sau aflate în afara locului de joacă”, transmite Primăria Sectorului 1 al Capitalei.
Potrivit sursei citate, cele mai multe din aceste deficiențe deja au fost remediate de către ADP Sector 1.
„De exemplu, un loc de joacă a fost închis pentru lipsa unui canal -al unui operator de utilități- care era amplasat în afara spațiului amenajat, vopsea exfoliată pe băncile din parc și puncte de rugină pe coșul de gunoi, iar un alt loc de joacă pentru lipsa panourilor de informare. Deficiențele din alte două locuri de joacă au fost deja remediate pe 7 și 8 aprilie: arborii au fost toaletați, iar leagănele care aveau șezutul deteriorat au fost reparate. Precizăm că o parte din fotografiile postate de un oficial ANPC pe conturile unei rețele de socializare nu sunt din locurile de joacă administrate de ADP Sector 1”, se precizează în comunicat.
Atoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat, în perioada 5-7 aprilie, 33 parcuri și locuri de joacă din sectorul 1 al Capitalei, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu.
”Povestea celor mici cu <șapte dintr-o lovitură>, s-a transformat în <30 din 33>!…Locurile de joacă devin curse cu obstacole, peripeții și multe încercări!”, a declarat joi Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Constantinescu precizează că în toate aceste locații, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 1, au fost constatate nereguli de către comisarii ANPC, aplicându-se primele sancțiuni. Până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului 30 din totalul locațiilor verificate, constatându-se următoarele nereguli: existența unor echipamente de joacă nesigure (fără informații sau instrucțiuni legate de vârsta sau greutatea copiilor cărora le sunt destinate, de numărul de copii care pot avea acces simultan la un echipament, de modalitățile de folosire sau de blocare a sistemului de protecție etc.); bucăți de tartan de pe paviment deteriorate; prezența unor echipamente interzise pentru utilizare; prezența unor cabluri electrice aflate la aproximativ 1,5 m de sol, prinse de un stâlp din lemn din incinta unuia dintre spațiile de joacă; existența unor copaci cu crengi uscate aplecate deasupra echipamentelor de la locul de joacă, care prezentau pericol, prin netoaletare; prezența unor bănci din parc cu vopseaua exfoliată; lipsa informării scrise a publicului în limba română în zona de joacă și în cea de fitness; lipsa etichetării locului de joacă (absența mențiunilor referitoare la denumire și administrator); existența unor coșuri de gunoi ruginite și a unor saci de gunoi rupți; prezența, în apropierea grupului de ședere din zona de repaos, a unei gropi care poate pune în pericol integritatea copiilor; existența unui felinar electric defect, cu un fragment desprins.
Sectorul 1
A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o grădiniță.
Constructorul a început turnarea fundației. Grădinița va avea un singur etaj și o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Aceasta va avea o capacitate de 150 preșcolari, împărțiți în 15 grupe.
Școala Gimnazială va avea o capacitate de 390 elevi, distribuiți în 13 săli de clasă. Aceasta va fi structurată în două corpuri: primul va cuprinde săli de clasă, laboratoare și spații administrative, pe când cel de-al doilea va integra o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică.
Contractul a fost semnat pe data de 5 aprilie si se va construi în partea de nord a Bucureștiului între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București.
Inițial, licitația a fost lansată la începutul anului 2022, însă a fost anulată, din lipsă de oferte. Investiția costa 53,5 milioane de lei fără TVA.
Sectorul 1
Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai multe sufragii, urmată de candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, surpiza consituind-o avocatul Andrei Florin-Mircea de la Partidul Alternativa Dreaptă care s-ar clasa pe locul 3.
Cum era de așteptat, fiind abia început de campanie, iar cetățenii locuitori ai Sectorului 1 nefiind încă familiarizați cu cei care se luptă pentru fotoliul de primar, Clotilde Armand se află pe primul loc în preferințe cu un scor de 28%.
Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1 este susținută de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Pe locul doi, potrivit sondajului Sociopol, s-ar clasa candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, cu 23%. Deși nu este încă cunoscut pentru oamenii din Sectorului 1, Tuță, care nu are prea multă experiență politică, se apropie destul de mult de Clotilde Armande care are notorietate prin pisma actualului mandat de primar. Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă, și ocupantul locului trei în sondaj este un new entry în competiția electorală din acest sector, dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. Mircea Andrei este avocat si fost senator PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde a fost implicat activ în viața socială. Competiție stânsă în treiEste de monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei. Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PUSL. Negoiță care pe vremuri conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare.
Sectorul 1
Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp patru ani atat de primarul in functie Clotilde Armand cat si de partidele politice din Consiliul Local Sector 1 l-au determinat pe avocatul Andrei Florin-Mircea sa candideze la functia de primar pe listele partidului Alternativa Drepta (AD).
Sambata, 17 februarie, Partidul Alternativa Dreapta isi lanseaza candidatii pentru alegerile din 2024, iar pentru Primaria sectorului 1 este anuntat avocatul Andrei Florin-Mircea.
„Este de neinteles pentru orice om cu bun simt de ce partidele de la putere au predat Sectorul 1 in mainile celui mai incompetent primar, conform ultimelor cercetari sociologice. Cel mai important sector al Capitalei, sursa principala de venit pentru bugetul Capitalei, locul unde se regasesc cele mai importante institutii, obiective turistice si companii a fost abandonat din cauza calculelor meschine de partid si a intereselor personale.
Sectorul 1 are de acum o alternativa reala, pentru ca astazi, Sectorul 1 nu are primar, ci un functionar platit din bani publici, alaturi de cohorta de consilieri pe care nu-i stie nimeni, care a ingropat sectorul in gunoi, l-a umplut de sobolani, i-a blocat dezvoltarea si l-a transformat, din Perla Capitalei, in groapa de gunoi a Capitalei”, a declarat fostul senator Andrei Florin-Mircea.
Cariera profesionala a candidatului AD a fost in principal in zona magistraturii activand in cadrul Tribunalului Bucuresti si absolvent al Inaltei Scoli de Magistratura, specializat in Drept International si Relatii Economice Internationale; cadru didactic Universitar; arbitru si Presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov; Senator (2008-2012) si Secretar al Comisiei Juridice a Senatului. Avocat titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.