Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Clotilde Armand anunta dizolvarea Consiliului Local, dominat de majoritatea PSD-PNL: Unii consilieri au impresia ca se joaca cu soarta acestui Sector

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anuntat ca va depune in justitie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local, precum si plangeri pentru abuz in serviciu pe numele consilierilor locali care refuza „sistematic si fara argument” votarea bugetului autoritatii locale pe anul acesta.

„In acest moment, toata Primaria Sectorului 1 este blocata de majoritatea formata din alianta PNL PSD. Cei care sufera sunt cetatenii: Nu se pot plati bursele scolare, dar si mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalenta cu salariul minim net sau plata insotitorilor acestor persoane.

Am facut nu mai putin de noua sedinte de CL. Pentru ca nu avem alte solutie la acest blocaj, am decis sa depunem plangeri pentru abuz in serviciu pe numele consilierilor locali care refuza sistematic si fara argument votarea bugetului si in paralel vom depune in Justitie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia ca se joaca cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea a mentionat ca, in urma cu doua luni, a pus in dezbatere publica proiectul de buget, care cuprinde „o lunga lista de investitii”, printre care a amintit: reabilitarea termica a 47 de blocuri; lucrarile de modernizare a 50 de strazi; demararea proiectului „Termoficare de la soare”; lucrarile de semnalizare din jurul scolilor; achizitia sistemului de antiefractie pentru toate unitatile de invatamant din sectorul 1; achizitia mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunarea, Casa Miclescu, Casa Radio, cladirea Ciclop etc – in vederea implementarii unor proiecte de regenerare urbana; reabilitarea si reamenajarea Parcului Regina Maria; constructia a 19 de parcari automate.

Reclama

„In toata perioada de dezbatere publica, consilierii PNL si PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiectie la proiectul de buget. A urmat un lung sir de sedinte de Consiliu Local, noua sedinte pentru votarea bugetului, iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive.

Alianta PSD PNL Sector 1 sustine ca bugetul local ar fi ilegal. O falsa ipoteza. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic si Economic. Iar consilierii locali nu voteaza pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ – aparatul de specialitate al primarului se ocupa de aspectele legalitatii. Sa presupunem ca ar fi asa cum sustin PNL si PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul in asa zisa legalitate?! Pentru ca nu au curaj”, a sustinut Clotilde Armand.

Ea a subliniat ca, atata timp cat nu exista o decizie definitiva care sa oblige autoritatea locala la plata facturilor aflate in litigii, inseamna ca nu are datorii.

Reclama

Sectorul 1

Uite cine striga: ”Fara penali!” – Clotilde Armand, contract de 45.000 de euro, bani publici, cu firma unui USR-ist

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 1 a atribuit prin achiziție directă contractul de circa 45.000 de euro pentru crearea platformei online de înscriere pentru voucherele de 1.000 de lei, pe care primarul Clotilde Armand vrea să le dea locuitorilor Sectorului 1, deși proiectul nu era aprobat de Consiliul Local. Banii ajung la firma Field Zoom Data, unde printre acționari se numără și un USR-ist. Contactată de HotNews.ro, primarul Clotilde Armand spune că achiziția s-a desfășurat corect și transparent, prețul fiind foarte bun.

Ce a cumpărat Primăria? ”Servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficienței energetice, conform caiet de sarcini atasat”, este descrierea achiziției.

La ore 14:16 minute, după 34 de minute, firma Field Zoom Data a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate, iar imediat a și primit răspuns de la autoritatea contractantă.

Reclama

Firma Field Zoom Data este înființată în 2019, are 5 angajați, iar anul trecut a avut o pierdere de circa 345.000 lei, potrivit datelor din platforma online de verificare a firmelor confidas.ro.

Firma are următorul acționariat, potrivit confidas.ro

NIŢU CORNEL-MARIUS – 28,91 %
JEACĂ DAFINA MARIA – 28,47 %
POPESCU VALENTIN – 14,13 %
DUHNEA ANDREI-RĂZVAN – 10,86
GHICA ALEXANDRU ION – 3,26 %
CUPCEA ANTON NICOLAE – 3,26 %
MELIŞ ANDREI – 3,26 %
VALMARY PATRICK JEAN – LUC-2,5 %
FAUR DANIELA – 2,17 %
ANTONIU IOAN-VLAD – 2,06 %
POSEA VLAD – VALENTIN 1,08 %
Marius Cornel Nițu este unul dintre fondatorii companiei Eau de Web, alături de Miruna Bădescu, Anton Cupcea și Ion Alexandru Ghica.

Reclama

Anton Cupcea este și membru USR Sector 1 (a făcut parte din biroul local și biroul municipal).

Dafina Jeacă este cofondatoarea aplicației Ogor, care „veghează” terenurile arabile folosind date satelitar, iar fermierii monitorizează astfel de la distanţă evoluţia culturii, descoperă problemele la timp şi intervin rapid acolo unde este nevoie.

Pe 17 noiembrie, după 10 zile, platforma era gata, iar Primăria Sectorului 1 a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul local. După estimările făcute de reprezentanții instituției, de aceste tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane, iar bugetul estimat este de 208 milioane lei. Proiectul va fi supus vineri aprobării Consiliului Local Sector 1.

Reclama

Citeste continuarea pe Hotnews.ro

Continua sa citesti

Sectorul 1

Clotilde Armand a demolat statuia ilegală și kitschoasă din fața Universității Bioterra

Publicat cu

pe

Clotilde Armand a anunțat luni dărâmarea statuii „kitsch amplasate în fața Universității Bioterra” din Sectorul 1 al Capitaliei, o construcție ilegală descrisă de primar drept un „monument înalt de 10 metri pe care stăteau de-a valma lei albi, vulturi cu aripi întinse, personaje feminine aurii, simboluri biblice și filozofice, citate pe bucăți de marmură neagră”.

Potrivit lui Clotilde Armand, este vorba despre o „construcție ilegală, intitulată pompos “edificiu de artă și cultură””, care a fost ridicată „după un controversat parteneriat cu fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache”. „Despre relațiile dintre fondatorii “Bioterra” și PSD, mass-media a scris mai multe articole, nu le mai reiau, constat doar că mulți dintre liderii social-democrați (Negoiță, Pandele, Bădălău etc) au absolvit, la vârste târzii, această instituție de învățământ superior”, spune primarul USR, într-un mesaj postat pe Facebook.

Potrivit acesteia, statuia și terenul împrejmuit cu un gard metalic cu fundație de beton obstrucționau accesul în zonă.

„Cheltuielile pe care le vom avea cu aceste demolări vor fi suportate de către Universitatea “Bioterra”, care poate solicita revendicarea materialelor rezultate ca urmare a desfiinţării, în termen de 30 de zile de la data depozitării în locaţiile ADP Sector”, a continuat Armand, precizând că nu este pentru prima data când sunt desființate „construcțiile ilegale făcute de Universitatea „Bioterra”. Astfel, la începutul acestui an au mai fost demolate o poartă mare metalică și un gard.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Lovitura grea pentru PSD: DNA cere noi perchezitii la adresa lui Tudorache!

Publicat cu

pe

DNA anunță că procurorul șef, Crin Bologa, a inițiat procedura în vederea încuviințării de către Camera Deputaților a unei percheziții informate în dosarul în care fostul primar al sectorului 1, Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Percheziția informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea și strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activități este condiționată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv, mai arată DNA.

”În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 796/VIII/3 din 19 noiembrie 2020 și 898/VIII/3 din 21 octombrie 2022, în considerarea prevederilor legale și constituționale, procurorul șef al DNA Crin Bologa a inițiat procedura necesară în vederea încuviințării, de către Camera Deputaților, a unei percheziții informatice în dosarul penal privind pe TUDORACHE DANIEL, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

Concret, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul și dosarul penal întocmite de procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru a fi înaintate ministrului Justiției, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaților, în baza art. 72 din Constituția României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaților și senatorilor, art. 222 alin. 1 și 2 din Regulamentul Camerei Deputaților, încuviințarea percheziției informatice față de persoana menționată care are calitatea de suspect în dosar”, se arată în comunicatul DNA.

Reclama

Direcția Națională Anticorupție a anunțat, pe 21 octombrie, începerea urmăririi penale față de 56 de suspecți, persoane fizice și juridice, între care Marian Vanghelie, consilier la primăria sectorului 5 și Daniel Tudorache, deputat PSD, pentru săvârșirea unor infracțiuni în legătură cu achiziții nelegale, supraevaluate, făcute de instituții publice/societăți comerciale din subordinea consiliilor locale ale Sectoarelor 1 și 5, se arată într-un comunicat DNA.

Aceste achiziții au fost realizate de instituții coordonate de primar, respectiv Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice (A.U.I.P.U.S.P.) Sector 1, Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat (C.I.D.S.D.I.P.P.) Sector 1 și SC ECONOMAT Sector 5.

Reclama
Continua sa citesti

La mare cautare