Speranta Cliseru, consilier al primarului general, Gabriela Firea, a fost numita miercuri administrator provizoriu in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), in baza unui proiect adoptat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), anunta Aktual24.ro.
Hotararea a fost adoptata cu 33 de voturi pentru, sase impotriva si sapte abtineri. Totodata, a fost aprobata incetarea mandatului lui Dumitru Catana, cel care a fost presedinte al CA al RATB.
In raportul de specialitate se arata ca CGMB a solicitat numirea unui administrator provizoriu in CA, dupa inlocuirea lui Dumitru Catana, tinandu-se cont de solicitarea acestuia de incetare a mandatului de administrator provizoriu.
Pe 23 august, Gabriela Firea a solicitat formarea unei comisii de ancheta la nivelul RATB pentru a depista cauzele incidentului produs pe linia tramvaiului 25, cand o garnitura a luat foc. Primarul general mentiona totodata ca a acceptat demisia presedintelui CA al RATB.

<

„Am decis demiterea conducerii Directiei de Achizitii din cadrul PMB, intrucat sunt profund nemultumita de modul in care se desfasoara activitatea acesteia si, in special, de modul in care a gestionat licitatia pentru achizitia de autobuze. Ne asteapta licitatii complexe pentru proiecte esentiale de dezvoltare a Capitalei si nu putem accepta tergiversarea unor proceduri si termene din cauza unor functionari care nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu, fie din incompetenta, fie din interese nelegitime. Am analizat si modul in care conducerea RATB si Consiliul de Administratie al Regiei au asigurat suportul tehnic pentru aceasta licitatie. In concluzie, in aceasta dimineata am acceptat demisia presedintelui Consiliului de Administratie al RATB. Asteptam ca noul sistem electronic de achizitii publice (SICAP) sa asigure solutii pentru problemele cu care se confrunta autoritatile in procedurile de licitatii publice, inclusiv sa fie insotit de un manual de utilizare coerent si in deplin acordul cu softul. Este de asemenea esentiala sincronizarea operarii sistemului national cu cel european. Consider ca Agentia pentru Agenda Digitala trebuie sa ia masuri urgente impotriva celor care se fac vinovati de disfunctionalitatile sistemului actual”, se arata intr-un comunicat a PMB.

Cand a fost numita consilier al lui Firea, in 2016, Cliseru figura ca administrator public al orasului Voluntari, fiind mana dreapta a lui Florentin Pandele. Speranta Cliseru a fost si prefect al judetului Ilfov in perioada 2013-2014. Speranta Cliseru a fost numita de Pandele si in consiliul de administratie de la SC Green City Voluntari SA.
Speranta Cliseru are o declaratie de avere curioasa. Ea avea in 2013 nu mai putin de sase apartamente, patru la Brasov, si cate unu la Bucuresti si Constanta. Apartamentul din Bucuresti are o suprafata impresionanta, de 200 de metri patrati. Insa in declaratie de avere pe 2015 mai figureaza doar doua apartamente.
Pe langa astea, mai detine patru terenuri: doua in Constanta, unul in Voluntari, si altul in Brasov.
Sursa: Aktual24.ro

Transparenta face diferenta