Acasă Stirile Zilei Cei mai buni tineri piloti de karting concureaza la Bucuresti!

Cei mai buni tineri piloti de karting concureaza la Bucuresti!

567
Cei mai tineri piloţi de karting din ţară se întrec în acest weekend la Bucureşti, în cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional. Vorbim despre copii de 6 ani care, deşi nici măcar nu au început clasa I, deja fac senzaţie la volan.

Andrei a câştigat anul trecut trofeul formula predator, are două titluri de campion naţional, la juniori şi la seniori, şi este favorit în campionatul de Karting de anul acesta. Spune că are planuri mari şi vrea să ajungă să piloteze la formula 1. Astăzi a intrat în cea de-a doua etapă a competiţiei cu mari speranţe.
Ruxandra are 17 ani şi are şi ea deja două titluri de vicecampioană naţională. S-a apucat în 2013 de karting dar deja vrea să urce la nivelul următor: caută sponsori pentru a se înscrie la raliul de viteză în coastă.
Printre cei 40 de concurenţi aliniaţi astăzi la start sunt şi piloţi care la 6 ani au deja licenţă, scrie Realitatea.net.
Anul acesta, Federaţia Română de Automobilism Sportiv a lansat prima şcoală de karting din ţară. Michael Schumacher, Lewis Hamilton şi Airton Sena sunt doar câţiva dintre cei mai cunoscuţi piloţi de Formula 1 care şi-au început cariera pe pistele de karting la vârste fragede.

<