Acasă Timp liber Bucureștiul va găzdui în toamnă campionatul internațional de gaming. Primăria Capitalei va...

Bucureștiul va găzdui în toamnă campionatul internațional de gaming. Primăria Capitalei va încasa 500.000 de euro

Campionatul internațional de gaming va fi organizat în toamnă la București, pe Arena Națională, anunță USR PLUS, care precizează că Primăria Capitalei va încasa 500.000 de euro pentru chirie.

<

„Aducem campionatul internațional de gaming – DOTA2 la București în toamnă, pentru care Primăria Capitalei va încasa 500 000 euro! Felicitări în mod deosebit colegului nostru Nicorel Nicorescu care a luat legătura cu organizatorii acestui eveniment, setat inițial să aibă loc în Suedia. Din motive de pandemie, organizarea era incertă pentru 2021… dar le-a propus să-l țină în România, pe Arena Națională. Inainte de începerea campionatului Euro 2020, organizatorii au fost invitați la un tur al Arenei Naționale împreună cu Nicușor Dan și au decis București ca destinație”, a anunțat USR PLUS pe Facebook.

Potrivit sursei citate, este un proiect cu impact puternic pentru București, care astfel încasează 500 000 de euro. „Ca referință, pentru concertul Metallica de pe aceeași Arena Națională s-au încasat 28000 euro pentru 7 zile. Acum suma este de 18 ori mai mare!”, precizează USR PLUS.

„De asemenea, premiile oferite la acest concurs vor însuma circa 40 milioane de dolari, premii ce se vor acorda prin România, așadar statul român va încasa cel puțin 10% din suma totală”, menționează sursa citată.