Cea mai STUPIDA declaratie a primaritei Firea: Timisoara a castigat titlul de Capitala Culturala pentru ca e ZONA DEZAVANTAJATA!

0
678

Bucurestiul a pierdut in fata Timisoarei in competitia pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii in 2021. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune ca acest fapt s-a petrecut pentru ca Timisoara este „regiune dezavantajata”.
Mai mult, Firea mai sustine ca Timisoara nu are „avantajele” Bucurestiului in privinta „programelor culturale” sau „potentialului turistic”.

<

„Am fost de la inceput constienta ca Bucurestiul nu are prima sansa in aceasta competitie pentru titlul de Capitala Europeana pentru anul 2021. Daca va uitati la orasele care au purtat acest titlul in ultimul deceniu, dar si mai in spate, veti vedea ca foarte putine dintre castigatoare erau si capitale administrative in statele pe care le reprezentau.

Evident, strategia Uniunii Europene in aceasta chestiune este de a sprijini anumite regiuni mai dezavantajate sa intre in circuitul cultural european. Deci era evident ca prima optiune a celor care analizeaza astfel de dosare e spre orasele mai mici, care nu au avantajele pe care le are Bucurestiul in ceea ce priveste infrastructura, programele culturale sau pontentialul turistic”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Timisoarenii au reactionat cu furie pe retelele de socializare, scrie aktual24.ro.

„Toapa asta crede ca Timisul e zona dezavantajata. Sigur, e un mare dezavantaj sa n-o ai la primarie pe una care pute de moralitate”, a scris nervoasa o timisoreanca.

screen-shot-2016-09-17-at-10-48-32