Cea mai frumoasa primarita din Romania: Vine un bucurestean sa faca cluburi pe aici, sa ARDA tinerii!

A fost vedeta MTV, acum e vedeta comunei aradene Petriș. In vara, Irina Onescu a candidat independent, s-a luptat cu prejudecatile satenilor si cu mentalitati invechite si a reusit sa-i convinga s-o aleaga. Acum, tanara care a locuit toata viata la oras schimba fata satului pe care-l conduce si ar putea sa serveasca drept model de edil pentru restul tarii.
Sediul primariei e in lucru. Asa ca toti functionarii din sat impart o singura incapere in care troneaza un balon cu Minnie. Irina tine intr-un dosar CV-urile a peste 70 de oameni din sat care isi cauta de munca. Irina ii ajuta.
Irina s-a nascut si a trait pana acum cativa ani in Bucuresti. Parintii sunt geologi, si in urma cu multi ani pe cand cercetau muntii din zona si-au cumpart aici o casa si acum isi conduc afacerea cu foraje geologice de aici. Dupa ce a terminat facultatea, Irina si-a deschis un business. Organiza evenimente si concerte.
O scurta perioada a lucrat si pentru MTV. In 2011, indragostita de aceste locuri, se muta aici si organizeaza in fiecare an un maraton cu biciclete pe muntii din jur, pe un drum construit de regele Mihai. Promoveaza satul si oamenii incep sa stie de acest loc, anunta Stirileprotv.ro.

<

Cu sloganul „hai ca putem” si o campanie electorala dusa pe Facebook in primavara s-a aruncat in batalia electorala. Candidat independent. “Am facut campanie pe Facebook pentru ca lumea s-a temut sa ma primeasca in casa din varii motive. Ca il aude vecinul, ca se supara, e comunitate mica, e inevitabil sa umble vorba.”

“Ca in orice campanie nu a fost menajata. Era si singurul candidat femeie. Vine un bucurestean sa faca cluburi sa arda tinerii”, povesteste mama ei. “Au spus porcarii, ca e drogata” A castigat la limita. Cu doar 3 voturi in plus fata de contracandidatul sau. Spune ca oamenii sunt dezamagiti. “Nu de mine, dezamagiti in general. Nu mai spera prea multe. Si cred ca venirea mea aici i-a ajutat foarte mult moral pe unii pentru ca au prins curaj sa faca ceva. Parca au mai multa incredere ca se poate. Asta insemna ca o mica parte din obiectivele pe care mi le-am propus s-au indeplinit.”
Petrisul e o comuna mica, cu o mie si ceva de suflete, aflata la zeci de kilometri de oras. Multi n-au de munca. Asa ca primul obiectiv al Irinei a fost sa le gaseasca oamenilor de treaba. Doamna Marioara a trait ani la rand din ajutorul social. Irina i-a gasit un job. Din vara lucreaza intr-o firma de cablaje din Deva. Acum, Irina i-a intrat la suflet. “Vreau sa va marturisesc altceva: ca eu nu am votat-o. Eu am spus la domnisoara ca imi cer iertare. Venea de la Bucuresti, prea tanara, nu stia viata la tara. SI nu am votat-o.”

Irina Onescu: “Cand toata viata cineva ti-a spus ca nu poti si ca in tara asta nu ai nicio sansa, nu poti sa speri la o viata mai buna, vine cineva care spune, ba da, poti. Si te ia de mana si te tine pana te pui pe picioare. Si conteaza.”

content-image
content-image