Bucuresti

Ce probleme ale cetatenilor? Primaria Sectorului 5 vrea sa intre in cartea recordurilor cu cel mai mare mozaic din lego!

Primăria Sectorului 5 are ambiții mari de Centenarul Marii Uniri și vrea să amplaseze în holul Palatului Parlamentului un mozaic din piese lego reprezentând momente istorice şi care să intre în Cartea Recordurilor.

„Proiectul se doreşte a fi un prilej de interacţiune şi construire a legăturilor în comunitate. Ne dorim să aducem împreună 5.000 de copii şi cetăţeni ai Sectorului 5 din toate categoriile socio-profesionale, de toate vârstele, astfel încât să reconstruim împreună momente memorabile din istoria României. Vom rememora împreună cele mai semnificative momente din istoria României şi vom sublinia apartenenţa la comunitate şi mândria de a fi locuitor al Sectorului 5”, se arată în descrierea unuia dintre proiectele propuse de Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”, pentru Programul Naţional de Aniversare a Centenarului Marii Uniri.

Potrivit News.ro, aleşii locali vor să construiască şi să amplaseze în holul Palatului Parlamentului un mozaic din piese lego, de aproximativ 220 de metri pătraţi, cu care să intre în Cartea Recordurilor şi să împartă flyere şi materiale informative. Mozaicul ar urma să fie construit împreună cu elevii şcolilor generale din Sectorul 5, în cadrul unor workshopuri cu lecţii de istorie, iar după evenimentul de prezentare, la sfârşitul anului, cele 25 de imagini din care va fi construit mozaicul vor fi date şcolilor care le-au asamblat.

Loading...

Proiectul „Împreună reconstruim istoria” ar urma să înceapă în septembrie, prin pregătirea materialelor, etapă urmată de expoziţia propriu-zisă, în perioada 14 februarie – 14 decembrie 2018, iar până la sfârşitul anului să fie retransmis către şcoli. Bugetul total alocat pentru acest proiect este de 990.000 de lei (792.000 de lei propuşi spre aprobare prin rectificare bugetară pentru anul 2017 şi 198.000 de lei propuşi pentru bugetul anului 2018).

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP