Intra in contact cu noi

Timp liber

Ce poti face in acest sfarsit de saptamana in Bucuresti si imprejurimi

Publicat cu

pe

De vineri, 10 noiembrie, până duminică, 12 noiembrie, Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR) găzduiește Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil, unde, potrivit unui comunicat al MNȚR, 50 de meșteri și artiști vin din toată țara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an, scrie Agerpres.

La târgul deschis între orele 10.00 și 18.00 se vor găsi obiecte din ceramică, țesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn.
Galeria de Artă Țărănească va scoate în curte lucruri care mai de care mai încântătoare, arată comunicatul MNȚR: haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedee și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn; linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri.
De asemenea, vizitatorii pot târgui și miere, prăjituri, zacuscă, turtă dulce, plante de leac și țuică.
Un bilet costă 4 lei, preț întreg, sau 2 lei pentru elevi, studenți, pensionari.
* Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București anunță premiera, la sediu, a spectacolului ”Livada de vișini” de A.P. Cehov, în regia lui David Doiashvili, spectacol a cărui premieră internațională a avut loc în cadrul ediției 2017 a Festivalului Internațional de Teatru din Tbilisi.
Potrivit unui comunicat al TNB, sâmbătă, 11 noiembrie, și duminică, 12 noiembrie, de la ora 19.00, pe scena Sălii Mari are loc reprezentația unei noi versiuni a cunoscutei piese cehoviene.
Regizorul georgian David Doiashvili propune o construcție barocă spectaculoasă, un cocktail expansiv de umor, pasiune, muzică, disperare de a trăi și de a nu ști cum, o permanentă nevoie de a schimba și de a nu ști ce, în căutarea unui nou adevăr teatral, de o cruzime poetică.
„Acest spectacol nu are voie să fie o melodramă, trebuie doar să ne deschidă ochii asupra unor adevăruri: sunt momente în care crezi că ești tânăr, că ai puterea să muți din loc munții, dar îți dai seama că ai îmbătrânit, că nimeni nu mai are nevoie de tine. Atunci înțelegi că ai avut viața în mâini, dar că, fără să simți, ai rămas de partea cealaltă a timpului, în afara vremurilor pe care le trăiești și că nu mai ești de folos nimănui. Să râdem așadar!”, spune David Doiashvili.
Pentru rolurile principale din ”Livada de vișini” alegerea lui Doiashvili s-a oprit la Monica Davidescu și Irina Movilă (jucând alternativ rolul Ranevskaia), pentru Lopahin la Ioan Andrei Ionescu, iar Mihai Constantin este memorabilul Firs. Celelalte roluri sunt interpretate de: Crina Semciuc, Raluca Aprodu, Gavril Pătru, Rareș Andrici, Vitalie Bichir, Istvan Teglas, Idris Clate, Ana Covalciuc, Silviu Mircescu. Muzica spectacolului este compusă de colaboratorul statornic al regizorului, muzicianul Nikoloz Rachveli Memanishvili, scenografia este semnată, în colaborare, de Tamara Kvesitadze (Georgia) și Gabi Albu, iar coregrafia aparține artistului Florin Fieroiu.
Următoarele reprezentații sunt programate pentru zilele de 8 și 9 decembrie 2017, de la ora 19.00.
* În perioada 12-19 noiembrie are loc, la București, Săptămâna Filmului Maghiar, ediția a 11-a, care se va desfășura la Studioul Horia Bernea de la Muzeul Național al Țăranului Român.
Săptămâna Filmului Maghiar este dedicată celor mai recente producții ale cinematografiei maghiare, potrivit http://www.bukarest.balassiintezet.hu. Vor fi proiectate filme artistice, scurt-metraje, filme de animație și documentare, oferind cinefililor posibilitatea de a cunoaște toate genurile cinematografiei de astăzi.
În acest an, invitatul special al Săptămânii Filmului Maghiar la București este Festivalul Internațional de Scurtmetraje BuSho — Budapest Short.
Actuala ediție a manifestării include nouă filme artistice de lungmetraj, precum și filme experimentale, documentare, de animație și scurtmetraje. Printre filmele artistice se numără pelicule premiate în 2016 la festivalurile internaționale din lume, informează un comunicat al Institutului Balassi — Institutul Maghiar din București.
În programul Săptămânii Filmului Maghiar figurează filmele „Brazilienii”, „Cu inima curată”, nominalizat în 2016 la Premiul Oscar, „Cetățeanul”, în regia lui Vranik Roland, respectiv „Coiotul” de Kostyál Márk.
Pentru micii cinefili vor fi organizate, pentru prima dată, ateliere de creație în care aceștia vor fi călăuziți „în lumea miraculoasă a celor două filme pentru copii prezente în program: ‘Bobiță și Buburuză’ și ‘Povești plutitoare'”.
În cadrul Săptămânii Filmului Maghiar vor avea loc sesiuni de întrebări și răspunsuri la care vor participa invitați din aproape toate genurile filmului, printre aceștia numărându-se scenaristul Szántó T. Gábor, organizatorul de festivaluri Gábeli Tamás, operatorul Maly Róbert, regizorii Herendi Gábor, Bereczki Csaba, Francisco Escalante, Madarász Isti, Gigor Attila și editorul Kiss Wanda.
În avanpremiera Săptămânii Filmului Maghiar, duminică, la sediul Institutului Balassi — Institutul Maghiar din București, va avea loc vernisajul expoziției de fotografii realizate de artistul Szilágyi Lenke în timpul filmărilor peliculei „1945”, urmată de concertul de jazz susținut de Kozma Orsi Quartet.
Sursa: Agerpres.ro

Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucur3sti/domains/bucurestiul.ro/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te

Lasa un raspuns

Timp liber

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Publicat cu

pe

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei Destinația Anului 2024.

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului de Brand Turistic Național, Fondator al competiției Destinația Anului.

Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța au declarat că este o onoare și totodată un semn de recunoaștere pentru întreg efortul depus de la înființarea organizației și până în prezent:

Reclama

„Stațiunea Mamaia a început încă de anul trecut un amplu proces de rebranding. Competiția Concurs LOGO Mamaia ne-a sprijinit să îi găsim Destinației o nouă identitate vizuală. Ne onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât reprezintă exact logo-ul stațiunii Mamaia. Identitar, plină de culoare, eleganță și jucăușă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinația noastră pe harta turismului internațional și a celor mai iubite stațiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Ziua de 21 mai 2024 a fost dedicată la București managementului și marketingului de destinație.

Conferința Destinații Vizionare a reprezentat inspirație de la liderii destinațiilor de succes din România și învățarea marketingului de destinație.

Reclama

Seara la Ateneul Român a avut loc premierea celor mai iubite destinații, câștigătoarele Destinația Anului 2024.

Gala Destinația anului 2024 și Conferința Internațională Destinații Vizionare a fost organizată de IOV-Institutul pentru orașe vizionare & Destinația Anului.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

Publicat cu

pe

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

Reclama




De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.

Continua sa citesti

Timp liber

West Side Christmas Market are program special de Craciun

Publicat cu

pe


Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.

Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.

Programul concertelor:

Reclama
  • The Motans – miercuri, 20 decembrie;
  • Vunk – joi, 21 decembrie;
  • Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
  • Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
  • Romanița – duminică, 24 decembrie.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.

Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.

Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:

  • Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
  • Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.

Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.

În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.

Reclama
Continua sa citesti

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro