Intra in contact cu noi

Timp liber

Ce facem in weekend? De la Bucurestii lui Caragiale pana la Ziua Tuicii, vezi cele tari evenimente ale sfarsitului de saptamana!

Publicat cu

pe

Se joacă teatru de Caragiale în weekend la Festivalul „Bucureştii lui Caragiale”, bibicule! Bucureştenii se vor plimba la braţ cu personajele lui musiu Ion Luca. Dacă lui Caragiale îi plăceau femeile şi vinul, unora le place, în schimb, ţuica. Va fi chef duminică, la Ziua Ţuicii.
Iată recomandările:
FESTIVAL Festivalul Bucureştii lui Caragiale – Ediţia a V-a, 2016
La început de noiembrie bucureştenii sunt invitaţi la o plimbare pe străzile Micului Paris, la braţ cu cele mai îndrăgite personaje ale domnului Caragiale.
6 zile de teatru, muzică şi film, un peşcheş oferit de Teatrul de Comedie, Studio Amena, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis şi Teatrul Evreiesc de Stat.

 Image result for bucurestii lui caragiale

Pe scena Festivalului “Bucureştii lui Caragiale” din Parcul Izvor veţi putea urmări, până pe 6 noiembrie, poveşti de ieri care-şi păstrează farmecul şi astăzi, readuse în lumina reflectoarelor de regizorii: Alexandru Dabija, Gelu Colceag, Doru Ana, Victor Ioan Frunză şi mulţi alţii.
Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pagina de Facebook a evenimentului
FILM Culese din Balkani – Festival de film documentar. Intrare liberă
4-6 nov: 27 de filme documentare care mai de care, #ZiuaŢuicii, Nea Vasile şi Taraful de la Mârşa, tururi prin Arhiva de Imagine MŢR, expoziţie Costică Acsinte, laboratoare antropologice, discuţii de tot felul şi multă voie bună la Culese din Balkani. Intrarea e liberă ca pasărea cerului.

Detalii filme, AICI
Lume, lumeee,
A doua ediţie a Festivalului de Film Documentar „Culese din Balkani” se ţine de vineri până duminică (4 – 6 noiembrie) la Cinema Muzeul Ţăranului şi la Clubul Ţăranului. Mai jos, detalii de tot felul:
Secţiuni filme #CuleseDinBalkani
#AntRO este o secţiune dedicată unor regizori români de film documentar care au urmat cursuri de antropologie şi/sau etnografie vizuală sau antropologi străini care au făcut filme în Romania. Majoritatea filmelor din această secţiune au fost realizate ca parte a cercetărilor lor din cadrul programelor universitare pe care le-au urmat.
#Balkanica este secţiunea internaţională cu filme din Grecia, Serbia, Macedonia, Republica Cehă, Bosinia şi Herţegovina, Kosovo, Albania şi Bulgaria.
#SpecialManakia este dedicată fraţilor Manakia, pionierii fotografiei şi al filmului din Balcani.
#FocusDelta pune accent pe documentare filmate în Delta Dunării, una dintre regiunile României care face parte atât în spirit cât şi geografic din zona balcanilor.
#RomaStories este o secţiune ce conţine trei filme cu trei abordări diferite ale poveştilor minorităţii rome din România.
Pagina de Facebook a evenimentului
FESTIVAL Ziua Ţuicii la Culese din Balcani
„Culese din Balkani” e un Festival de film documentar. Intrare liberă nu se putea încheia fără #ZiuaŢuicii, care se sărbătoreşte la Clubul Ţăranului, duminică, 6 noiembrie începând cu 10 dimineaţa. Iar seara organizatorii vă aşteaptă cu un ţoi de ţuică şi un pahar cu vin, slană şi pită la petrecerea cântată de Nea Vasile şi Taraful de la Mârşa. Aveţi ocazia de a vă întâlni cu mai mulţi producători care vin la Ziua Ţuicii să-şi expună şi să-şi vândă ţuica ori palinca. Avem bragă, pită de la MIEZ, şi slană. Şi altele.
Image result for tuica
Intrarea e liberă.
FILM Festivalul Filmului Francez, 3 noiembrie – 11 noiembrie, Cinema Elvira Popescu
Pentru a marca această ediţie aniversară a Festivalului Filmului Francez, cinefilii şi melomanii din Bucureşti sunt invitaţi, între 3 şi 11 noiembrie, să ia parte la o experienţă cinematografică inedită, a cărei temă este muzica. Organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România, festivalul este format din patru secţiuni distincte : Competiţia tinerilor regizori francezi, Săptămâna Cahiers du Cinéma, dedicată celebrei reviste, Panorama filmelor franceze care au întâmpinat un succes din partea criticilor şi publicului, precum şi Retrospectiva consacrată regizoarei Lucile Hadžihalilović.
În cadrul Competiţiei, sunt prezentate şase filme de lungmetraj de debut, realizate de tineri regizori francezi. Publicul român are posibilitatea de a descoperi operele cinematografice inedite şi de a vota în cadrul acestei selecţii, pe site-ul wwwjevote.ro sau prin intermediul formularelor disponibile în sălile de cinema. Cel mai bun film va fi recompensat cu „Premiului publicului TV5MONDE/ RFI România”, urmând să beneficieze de un sprijin destinat difuzării în reţeaua cinematografică din România
Inaugurată în 2013, Săptămâna Cahiers du Cinéma este realizată cu sprijinul revistei de critică de film şi îşi propune o programare inedită, pe tema „Muzica şi filmul francez”. Jumătate de secol de cinema francez va fi pusă în lumina reflectoarelor, prin proiecţia a şase filme de antologie : French Cancan de Jean Renoir, Les Parapluies de Cherbourg de Jacques Demy, Chronique d’Anna Magdalena Bach de Danièle Huillet şi Jean-Marie Straub, Mélo de Alain Resnais, Golden Eighties de Chantal Akerman şi Mods de Serge Bozon.
Secţiunea Panorama este consacrată promovării şi difuzării cinematografiei franceze contemporane, oferind publicului român oportunitatea de a descoperi sau de a redescoperi filme recente care au cunoscut un succes în rândul criticilor. Selecţia a fost alcătuită din opt filme premiate în cadrul marilor evenimente cinematografice din lumea întreagă, precum Gala premiilor César, Festivalul internaţional de Film de la Cannes, sau Festivalul internaţional de Film de animaţie de la Annecy.
Cu ocazia acestei ediţii aniversare, Festivalul Filmului Francez va prezenta retrospectiva Lucile Hadžihalilović, consacrată regizoarei, scenaristei şi producătoarei franceze. Două dintre lungmetrajele sale, Evolution (2016) şi Innocence (2005 – laureatul Calului de Bronz în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm) vor fi prezentate în premieră în România, în prezenţa acesteia.
Festivalul Filmului Francez reprezintă unul dintre momentele cheie ale programului cultural realizat de către Ambasada Franţei şi Institutul Francez. În acest context, procesul de creaţie şi profesioniştii din a 7-a artă sunt puşi în lumină, prin intermediul unei programări care îşi propune să îmbine operele atemporale ale cinematografiei franceze şi filmele mai recente, astfel încât publicul român să poată descoperi diversitatea patrimoniului cinematografic francez.
Pagina de Facebook a evenimentului
TEATRU Festivalul Naţional de Teatru Independent – FNTi 4
Festivalul Naţional de Teatru independent este un eveniment care îşi propune să aducă anual în faţa publicului cele mai bune producţii independente din Bucureşti şi din ţară.
Anul acesta, Godot Café-Teatru organizează a 4 a ediţie FNTi alături de alte opt teatre independente din Bucureşti (Unteatru, Teatrul de Artă, În Culise – Club La Scena, Teatrul LUNI de la GreenHours, Teatrul Arte dell’ Anima, POINT, Teatrul Coquette, Teatrul de pe Lipscani).
Selecţia din acest an include 37 de producţii ale teatrelor independente din Bucureşti şi din ţară şi spectacole de debut ale tinerilor absolvenţi UNATC. De asemnenea, ediţia a IV-a va avea şi o secţiune de one man/woman show.
Ca în fiecare an, festivalul va crea contextul favorabil iniţierii unor discuţii între actorii independenţi şi studenţii la facultăţile de teatru. Ediţia cu numărul IV va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din ţară şi reprezentanţi ai organismele ce administrează politicile culturale naţionale.
Pagina de Facebook a evenimentului: 
FILM Zilele Filmului German
Anul acesta, iubitorii de film din Bucureşti au ocazia de a viziona, de-a lungul a şapte zile (4-10 noiembrie), 23 de produţii cinematografice recente.
Filmul proiectat în deschiderea ediţiei din acest an a Festivalului este „Colonia”, în regia lui Florian Gallenberger – un film tulburător despre abuzurile puterii şi istoriei, îndoctrinare şi manipulare, limitele credinţei şi supunerii, dar şi despre puterea de sacrificiu în numele iubirii, cu o distribuţie impresionantă, avându-I pe Emma Watson, Daniel Brühl şi Michael Nyqvist în rolurile principale.
Pelicula este o captivantă poveste fictivă derulată pe fundalul real al Coloniei Dignidad, o aşezare fondată în 1961, în sudul Republicii Chile, de către o sectă germană. În 1973, în zilele când izbucnea puciul militar al lui Augusto Pinochet împotriva lui Salvador Allende, tânărul fotograf german (Daniel Brühl) ajunge să fie încarcerat în beciurile Coloniei, iar iubita sa (Ema Watson) va porni în căutarea lui – prilej cu care aflăm detalii despre istoria înfiinţării Coloniei şi neştiute complicităţi diplomatice.
Pagina de Facebook a evenimentului

Timp liber

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

Publicat cu

pe

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

Reclama

De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.

Continua sa citesti

Timp liber

West Side Christmas Market are program special de Craciun

Publicat cu

pe


Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.

Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.

Programul concertelor:

Reclama
  • The Motans – miercuri, 20 decembrie;
  • Vunk – joi, 21 decembrie;
  • Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
  • Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
  • Romanița – duminică, 24 decembrie.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.

Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.

Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:

  • Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
  • Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
  • Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.

Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.

În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

Fabiano Caruana câștigă Grand Chess Tour 2023. Cum va arăta calendarul circuitului în 2024

Publicat cu

pe

Americanul Fabiano Caruana a obținut în decembrie o victorie triplă – la Saint Louis Rapid & Blitz, Cupa Sinquefield și, implicit, a devenit câștigătorul Grand Chess Tour la general. Astfel, Caruana este campionul de anul acesta al circuitului internațional fondat de legendarul Garry Kasparov. În 2024, etapa GCT din România se va desfășura între 25 iunie și 6 iulie. Fondul total de premiere crește de la 1,4 la 1,5 milioane de dolari.

După o prestație impresionantă pe parcursul lunii noiembrie, în care a dominat Saint Louis Rapid & Blitz și Cupa Sinquefield, Fabiano Caruana a reușit să-și adjudece în decembrie și titlul de mare câștigător al Grand Chess Tour 2023 (GCT). Tot el câștigase și etapa de la București de șah clasic, Superbet Chess Classic Romania 2023, desfășurată în luna mai. În înfruntarea decisivă și ultima etapă a Grand Chess Tour, Cupa Sinquefield, Caruana l-a învins și pe GM Richard Rapport, care joacă pentru România din 2022.

„Grand Chess Tour de anul acesta a fost unul dintre cele mai puternice de până acum, deoarece toți jucătorii de top au concurat în diversele noastre turnee din întreaga lume. A fost multă emoție și șah incredibil pe parcursul sezonului. Suntem încântați să-l felicităm pe Fabiano Caruana pentru o performanță spectaculoasă în Saint Louis, câștigând Grand Chess Tour 2023”, a declarat Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari ambasadori ai șahului în lume, prezent și anul acesta la București pentru a da startul competiției de șah clasic de la București, prima din cele cinci etape ale circuitului internațional.

Calendarul GCT 2024

Organizatorii Grand Chess Tour au anunțat și calendarul pentru 2024:

Superbet Poland Rapid & Blitz                  6-13 mai 2024 în Varșovia, Polonia

Superbet Romania Classic                          25 iunie – 6 iulie 2024 în București, România

SuperUnited Croatia Rapid & Blitz            8-15 iulie 2024 în Zagreb, Croația

Saint Louis Rapid & Blitz                             10-17 august 2024 în Saint Louis, Missouri, SUA

Cupa Sinquefield                                           17-31 august 2024 în Saint Louis, Missouri, SUA

Dacă în 2023, premiile întregului circuit Grand Chess Tour au fost de 1,4 milioane de dolari, pentru anul viitor suma pusă la bătaie ajunge la 1,5 milioane de dolari – premiile pentru fiecare dintre cele două turnee clasice vor fi de 350.000 de dolari, iar pentru fiecare dintre cele trei de rapid și blitz de 175.000 de dolari. Și fondul de premii bonus, în valoare de 175.000 de dolari în 2023 va urca la 275.000 de dolari și va fi încasat de primii trei clasați la finalul întregii competiții. De asemenea, primii trei clasați ai Grand Chess Tour 2024 vor primi și un premiu bonus de 100.000 de dolari.

Întregul efort este susținut de principalii sponsori – Fundația Superbet și Saint Louis Chess Club, ambele organizații non-profit care susțin educația prin șah și misiunea GCT de a promova sportul minții în toate colțurile lumii. Din 2022, Fundația Superbet a devenit partener strategic global al Grand Chess Tour, prin organizarea a trei etape ale circuitului – Bucureşti, Varşovia şi Zagreb.

¨Din 2019, Fundația Superbet a sponsorizat cu mândrie Grand Chess Tour și a investit activ în dezvoltarea jucătorilor de șah talentați atât la nivel național, cât și internațional. În strânsă colaborare cu Federația Română de Șah, suntem încântați să anunțăm susținerea în continuare a importantului turneu pentru al patrulea an consecutiv. Angajamentul nostru de a aduce an de an talente de talie mondială la București rămâne ferm, deoarece credem cu tărie în potențialul imens al României de a conta pe scena globală a șahului”, a declarat Augusta Dragic, Președinta Fundației Superbet.

Evenimentul este în fiecare an deschis și publicului larg

Mai multe informații pe www.grandchesstour.org și pe www.superchess.ro.

Despre Grand Chess Tour (GCT)

GCT este un circuit de șah internațional, care aliniază cei mai buni jucători ai lumii. Legendarul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari “ambasadori” ai șahului în lume, a inspirat crearea Grand Chess Tour și a contribuit, totodată, la consolidarea parteneriatului dintre organizatori.

Despre Fundația Superbet

Fondată în 2019, Fundația Superbet a făcut din șah una dintre inițiativele sale prioritare, organizând primul turneu din cadrul Grand Chess Tour la București. Totodată, Fundația s-a angajat să transforme GCT într-o tradiție pentru comunitățile de șah din România, Polonia și Croația.

Despre Saint Louis Chess Club

Saint Louis Chess Club este o organizație non-profit, 501(c)(3), angajată să facă din șah o parte importantă a comunității noastre. Pe lângă faptul că oferă un forum pentru comunitate pentru a juca turnee și jocuri ocazionale, clubul oferă și clase de îmbunătățire a șahului, lecții pentru începători și lecții speciale. Recunoscând beneficiile cognitive și comportamentale ale șahului, Saint Louis Chess Club este dedicat susținerii programelor de șah care există deja în școlile din zonă, încurajând în același timp dezvoltarea de noi programe școlare și extrașcolare. Pentru mai multe informații, vizitați saintlouischessclub.org.

Continua sa citesti
Reclama
Bani5 zile in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti5 zile in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica7 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti7 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare