Intra in contact cu noi

Bucuresti

Ce fac primarii Bucurestiului pe facebook? Se ingroapa in dosare, cersesc like-uri sau ameninta cetatenii!

Publicat cu

pe

Un rol important în mobilizarea propriului electorat îl vor juca primarii proaspăt aleși. Ultimele alegeri ne-au demonstrat că politicienii au început să se bazeze din ce în ce mai mult pe transmiterea mesajelor în mediul online, astfel că în continuare vom vedea cât de populari sunt edilii din București pe Facebook și ce conținut promovează aceștia.
Stiripesurse.ro a analizat ultimele 10 postări ale primarilor din București, pentru a vedea câte aprecieri și distribuiri strâng în medie, precum și care postări au trezit cel mai mare interes.
Pagina de Facebook a lui Dan Tudorache, primarul Sectorului 1,  numără 2725 de aprecieri. Ultimele zece postări ale acestuia, care au loc în perioada 8 – 25 iulie,  reușesc să strângă, în medie, 127 de aprecieri și 10 distribuiri. Mai jos veți putea vedea care dintre ultimele zece postări ale lui Dan Tudorache a reușit să strângă cele mai multe aprecieri:
content-image
Dacă în general, postările primarului Sectorului 1 nu strâng mai mult de 5 distribuiri, două din ultimele zece ies în evidență, cu 44 respectiv 33 de share-uri. Cele mai multe distribuiri le strânge o postare care anunță derularea unui program de investiții pentru conservarea patrimoniului religios și pentru construirea de noi lăcașe de cult, în zonele lipsite de biserici. Postarea care numără 33 de distribuiri face referire la groapa de gunoi IRIDEX, primarul Tudorache solicitând Gărzii de Mediu să îi oblige pe proprietari în luarea măsurilor necesare pentru încadrarea acesteia în parametrii de mediu legali.
Numărul mare de distribuiri strâns de cele două postări ne face să înaintăm două ipoteze. Prima ar fi aceea că situația lăcașelor de cult și a gropii de gunoi IRIDEX naște un interes deosebit din partea urmăritorilor din online a lui Dan Tudorache. A doua ipoteză ar fi că cele două subiecte sunt importante pentru Tudorache și PSD, astfel că popularizarea acestora a fost o temă de partid.
Pagina de Facebook a lui Mugur Toader, primarul Sectorului 2, numără 1239 de aprecieri. Ultimele zece postări de pe pagina acestuia, realizate în perioada 15 iulie – 8 august, strâng, în medie, 59 de aprecieri și 16 distribuiri. Postarea care iese în evidență ca număr de like-uri este cea care face referire la construirea unui nou parc de agrement în cartierul Pantelimon, reușind să strângă 118 aprecieri. După numărul de distribuiri,postarea care a stârnit cel mai mult interes este cea în care primarul Sectorului 2 își setează ca obiectiv pentru acest an, reabilitarea termică a 400-450 de blocuri. Aceasta a reușit să strângă 68 de distribuiri.
Pagina de Facebook a lui Robert Negoiță numără 44. 021 de aprecieri. Numărul mare de like-uri ale paginii primarului Sectorului 3 este în strânsă legătură și cu faptul că acesta este singurul edil care se află la minim cel de-al doilea mandat. Ultimele zece postări ale acestuia, efectuate în perioada 5-9 august, au reușit să strângă, în medie, 295 aprecieri și 3 distribuiri. Postarea care a reușit să strângă cele mai multe aprecieri și anume 638 este o filmare subacvatică din parcul IOR. De altfel, majoritatea postărilor lui Robert Negoiță fac referire la programul artistic din parcurile Sectorului 3, semn că temele importante își fac cu greu loc în perioada de vacanță.
Pagina de Facebook a lui Daniel Băluță numără 8. 329 de aprecieri. Cele mai recente 10 postări, care se încadrează în perioada 30 iulie – 8 august au strâns, în medie, 132 aprecieri și 24 distribuiri. Postarea care s-a mișcat cel mai bine în online, strângând 479 de aprecieri și 106 distribuiri este următoarea:
content-image
Pagina de Facebook a lui Daniel Florea numără 3. 122 de aprecieri. Ultimele zece postări ale acestuia, din perioada 6 iunie – 5 august, au strâns în medie 354 aprecieri și 36 distribuiri.  Postarea care a strâns cele mai multe like-uri, 826 la număr, face referire la programul artistic pe perioada verii din Parcul Sebastian, semn că subiectele serioase nu sunt la mare căutare. Cele mai multe distribuiri, 154, le-a strâns postarea din data de 1 august, care anunța începerea acțiunilor de salubrizare.
Pagina de Facebook a lui Gabriel Mutu numără 3. 985 de aprecieri. Ultimele zece postări ale acestuia, care au loc în perioada 1 – 8 august, au strâns în medie 157 de aprecieri și 40 distribuiri. Primarul Sectorului 6 a strâns cele mai multe like-uri (463) la postarea în care îi urează „La mulți ani” fiului său, în vreme ce cele mai multe distribuiri le primește pentru un clip video în care e surprins dialogând pe un ton ridicat cu un cetățean al sectorului 6, în privința locurilor de parcare din zonă. Un alt clip video care strânge multe distribuiri, 108 la număr până în acest moment, îl surprinde pe primarul Sectorului 6 lângă un grup de tineri care dau cu mătura în parc, cel mai probabil sancționați pentru mizeria creată.
Judecând după numărul mare de distribuiri ale celor două clipuri video și după faptul că deși sunt postate la o zi distanță, ele sunt realizate în aceeași zi, primarul fiind îmbrăcat în aceleași haine, pot înainta supoziția că acestea fac parte dintr-o campanie de promovare a lui Gabriel Mutu.
În concluzie, primarii de sectoare folosesc perioada verii pentru a-și promova noile proiecte sau pentru a marșa pe subiecte de interes pentru cetățeni. Dan Tudorache vorbește despre groapa de gunoi IRIDEX, un subiect sensibil pentru sectorul 1, Mugur Toader promovează noul parc realizat în sector și numărul de blocuri pe care se angajează să le reabiliteze în acest an, Daniel Băluță vorbește despre ridicarea mașinilor abandonate, Daniel Florea despre începerea acțiunilor de salubrizare iar Gabriel Mutu își promovează activitatea de la „firul ierbii”, în plimbările acestuia prin sector.
Singurul care pune accent mai mare pe postările privind imagini din sector și prezentarea programelor artistice din parcuri este Robert Negoiță, însă acest lucru este de înțeles. Primarul Sectorului 3 nu are nevoie de o creștere a notorietății sau de o configurare agresivă a propriului profil, din simplul motiv că acesta nu se află la primul mandat și este cunoscut de cetățenii pe care îi administrează la un nivel mai ridicat decât restul primarilor de sector.

Bucuresti

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din 31 ianuarie, cu 27 voturi, pentru, scrie Buletin de Bucuresti. Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane.

Potrivit proiectului de hotărâre, finanțarea va fi făcută din bugetul propriu al Municipiului București prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement si se ridică la 7.4 milioane de lei. Durata estimată de execuție este de 24 luni, iar contractul intră în vigoare la data semnării.

Potrivit notei de fundamentare, bazinul fântânii este degradat puternic, iar placările laterale sunt degradate aproape în totalitate. Mozaicul de pe fundul bazinului este stricat, iar instalaţia de pompare a apei este uzată.

Reclama

Lucrarea de reabilitare presupune, consolidarea cuvei de beton armat; desfacerea straturilor cuvei; placarea pereţilor cuvei cu piatră şi remontarea mozaicului existent restaurat; demolarea integrală a spaţiilor tehnice şi construirea unui spaţiu tehnic complet îngropat, refacerea instalaţiilor aferente obiectivului, inclusiv a sistemului de iluminat. Fântâna face parte din peisagistica Parcului Herăstrău și se află în spatele statuii lui Charles de Gaulle. Bazinul are formă dreptunghiulară, iar pe centru este dispus un mozaic decorat cu forme variate.

În anul 2004, conform plăcii din marmură, amplasată pe latura sudică a bazinului, fântâna a fost reabilitată de Primăria Municipiului București.

Parcul Herăstrău a fost amenajat după 1933 şi va purta numele Parcul Naţional Carol al II-lea. Situat în partea opusă parcului Carol, în zona de nord a orașului, noul parc avea o suprafaţă de 60 de ha și un lac cu o suprafaţă de 80 de ha, cuprins între Calea Dorobanţilor, Arcul de Triumf și Vila dr. Minovici. După cel de-al doilea război mondial, parcul Carol al II lea va deveni Parcul de Cultură și Odihnă „I. V. Stalin”, până în 1963.

Reclama

Începând din anul 2018, Parcul Herăstrău a devenit Parcul Regele Mihai | al României, în urma Hotărârii Consiliului General al Muncipiului Bucureşti de la finele anului 2017.

Continua sa citesti

Bucuresti

Bucureștenii au cel mai înalt grad de educație. Cine e pe ultimul loc?

Publicat cu

pe

Conform statisticilor publicate de PeCifre, preluate de la rezultatele Recensământului Populației din 2021, București, Ilfov, Cluj, Timiș și Brașov sunt cele 5 județe/zone cu cel mai înalt grad de educație din România, în această ordine, potrivit Monitorul de Cluj. „Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timiş, Brașov.

Clasamentul județelor în funcție de procentajul absolvenților de studii universitare:

Bucureşti 35.14%
Ilfov 25.13%
Cluj 24.60%
Timiş 22.01%
Braşov 20.70%
Constanţa 18.23%
Sibiu 18.02%
Bihor 16.56%
Iaşi 16.12%
Argeş 15.99%
Dolj 15.99%
Hunedoara 15.75%
Arad 15.63%
Prahova 14.82%
Alba 14.43%
Gorj 14.24%
Vâlcea 13.50%
Mureş 13.04%
Maramureş 12.42%
Caraş-Severin 12.39%
Galaţi 12.24%
Sălaj 11.83%
Satu Mare 11.74%
Brăila 11.68%
Mehedinţi 11.26%
Dâmboviţa 11.14%
Harghita 10.86%
Bistriţa-Năsăud 10.81%
Covasna 10.52%
Buzău 10.38%
Neamţ 10.31%
Olt 10.27%
Bacău 10.04%
Suceava 9.96%
Tulcea 9.88%
Vrancea 9.49%
Ialomiţa 8.80%
Teleorman 8.66%
Giurgiu 8.54%
Botoşani 7.90%
Călăraşi 7.35%
Vaslui 7.20%

Continua sa citesti

Bucuresti

Minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri

Publicat cu

pe

Primăria Municipiului București organizează o licitație pentru achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru zonele unde agentul termic este livrat sub parametri.

”Achiziţionăm 20 de mini centrale termice pentru a fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Compania Municipală Energetica Servicii a lansat în SEAP procedura pentru achiziţia unor capacităţi modulare de producere de energie termică (tip container) pentru reţeaua de termoficare”, anunţă primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Nicuşor Dan, cele 20 de capacităţi modulare ”vor asigura furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Reclama
”Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi. Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, şase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, unul în sectorul 4, trei în sectorul 5 şi alte trei în sectorul 6”, arată Nicuşor Dan.
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei22 de ore in urma

Drum expres de la București la Târgoviște

Constructorul ESTA (Turcia) începe în martie lucrările pentru modernizarea și lărgirea la 4 benzi pe DN 71 Bâldana -Târgoviște, o...

Politicao zi in urma

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților...

Transport2 zile in urma

Primele troleibuze solaris au început să circule în București

Cincisprezece troleibuze Solaris din cele 100 achiziţionate de Primăria Municipiului Bucureşti au fost puse în circulaţie pe străzile Capitalei, anunţă...

Sectorul 13 zile in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Cât va costa reabilitarea fântânii arteziene „Charles de Gaulle”

Primăria Capitalei va reabilita fântâna arteziană “Charles de Gaulle”. Un proiect în acest sens a trecut în ședința CGMB, din...

Transport2 săptămâni in urma

Tentativă de sinucidere la stația de metrou Orizont

Tentativă de sinucidere, luni dimineață, la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei. Persoana a fost salvată de angajații Metrorex,...

Reclama

La mare cautare