Acasă Politica Catalin Predoiu ii cere lui Nicusor Dan sa se retraga din cursa...

Catalin Predoiu ii cere lui Nicusor Dan sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei!

522
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat joi că l-a invitat Nicuşor Dan în urmă cu o lună ”să reflecteze cu cine se asociază în politică”, afirmând că pentru unificarea dreptei şi pentru a nu face ”Bucureştiul o anexă a Voluntariului” singura soluţie este susţinerea sa.
 ”Nu iau în calcul chestiunea sondajului. Sunt premature. Am văzut cum se joacă cu sondajele. Nu de puţine ori cei care erau pe doi au terminat pe locul întâi. Cu Nicuşor Dan am discutat (…) în urmă cu aproape o lună. Nu eram atunci candidat. L-am invitat, alături de un alt coleg din partid, şi i-am explicat ce vreau să fac eu la filiala Bucureşti. Să fac un centru de excelenţă politică. Vreau să promovez tineri şi oameni noi. Ciprian Ciucu este pe această idee, a deschiderii partidului. I-am zis că nu-i ofer nimic. L-am invitat să reflecteze serios cu cine se asociază apoi în politică. Văzusem nişte declaraţii ale doamnei Firea, despre o ofertă. Am vrut măcar să-i fac cunoscut proiectul meu. Vrea să sprijine o soluţie de centru dreapta mai târziu sau vrea altceva? El a luat act, a zis <> şi a rămas să mai vorbim. Nimic altceva”, a spus Predoiu, la Adevărul Live, întrebat dacă îi va propune lui Nicuşor Dan să îl susţină, în situaţia în care sondajele arată că Nicuşor Dan ar fi pe locul al doilea în preferinţa electoratului, după Gabriela Firea.
Liberalul a afirmat să singura soluţie pentru unificarea dreptei este susţinerea sa, susţinând că Bucureştiul nu trebuie să devină ”o anexă a Voluntariului” ”pentru câteva ambiţii care nu se pot materializa”.
”Dacă vrem să unificăm dreapta, trebuie să mă voteze pe mine. Restul sunt discuţii politice. Trebuie să fim pragmatici şi responsabili. Merită să plătim acest preţ, să dăm Capitala pe mâna PSD? Pentru ce? Pentru câteva ambiţii care nu se pot materializa. Respect pe toată lumea şi toţi au dreptul la competiţie. N-are cum să câştige nimeni de pe dreapta în afară de candidatul PNL. Înţeleg că oricine îşi manifestă dorinţa de câştiga. Să fim serioşi! Vreţi să pandelizăm Bucureştiul? Să facem Bucureştiul o anexă a Voluntariului? Să aducem soluţia sacoşelor aici?”, a spus Predoiu.
 ”Mesajul meu este îndreptat către orice bucureştean care nu vrea ca Bucureştiul să fie pandelizat. Dacă vrem să oprim PSD, trebuie să fim pragmatice. Nu să ne construim oportunităţi pe costul bucureştenilor”, a conchis Predoiu.
<