Cat de serioasa e ideea Gabrielei Firea de a permite biciclistilor sa circule pe linia de tramvai? Vezi ce spune un expert

Cu puține zile în urmă, primarul general Gabriela Firea anunța un set de măsuri vizând fluidizarea traficului. Printre acestea se numără și punerea în zonă proprie a căii de rulare a liniilor 1, 10, 16 și 32 de tramvai.
Edilul șef a mai adăugat că, printr-o modificare a legislației rutiere, pe liniile de tramvai protejate de traficul general cu garduri, vor circula și autobuzele și bicicliștii.
Marian Ivan, președintele Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ (OPTAR) spune, însă, că:

<

”acolo unde există un mijloc de transport de mare capacitate, așa cum este tramvaiul, acesta nu ar mai trebui dublat cu linii de autobuz. Pe de altă parte, șeful OPTAR afirmă că bicicliștii ar putea circula pe liniile de tramvai, dacă ar fi îndeplinite, cumulativ, trei condiții: calea de rulare a tramvaielor să permită acest lucru, ea să se afle în imediata apropiere a trotuarului și nu pe mijlocul străzii și, în fine, să nu fie delimitată cu garduri. Circulația bicicliștilor pe linia de tramvai s-ar putea face, spre exemplu, pe Moșilor Vechi, dacă s-ar interzice accesul mașinilor și ar rămâne doar tramvaiul”.