Un deținut de la Penitenciarul Rahova care primise permisiunea de a ieși din închisoare pentru 24 de ore a împiedicat un furt în tramvaiul 32 din Capitală. El a văzut că un bărbat voia să fure un telefon mobil din poșeta unei femei și le-a atras atenția celor doi, moment în care hoțul a devenit agresiv și l-a tăiat pe deținut cu un cuțit, spun reprezentanții penitenciarului.
Penitenciarul Rahova afirmă că deținutul primise o recompensă cu permisiunea de ieşire din închisoare pentru 24 de ore, începând de joi de la ora 10.00. În timp ce mergea spre casă cu tramvaiul 32, deținutul a văzut un bărbat care voia să fure un telefon mobil din poșeta unei femei. Deținutul i-a atras atenția victimei, precum şi hoțului, care a devenit agresiv și l-a lovit cu „un obiect contondent si ascuţit”, provocându-i răni la cap și la o ureche, potrivit reprezentanților penitenciarului.
Călătorii din tramvai au sunat la 112, iar la fața locului a ajuns un echipaj de poliţie. Deţinutul a fost preluat de către escorta penitenciarului și internat într-un spital din rețeaua Ministerului Sănătății.
Reprezentanții Penitenciarului Rahova au precizat că deținutul primise permisiunea de a ieși din închisoare drept recompensă „pentru comportament și pentru activitățile în care a fost implicat”. Ei nu au vrut să menționeze însă pentru ce infracțiune este condamnat bărbatul și ce pedeapsă are de executat.
Transparenta face diferenta