Fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru a devenit vedeta din nou dupa ce a facut turul televiziunilor in lacrimi sustinand ca este victima procurorilor. Nu cu mult timp in urma, atunci cand era in functie, Ana Maria Patru plangea la patronii firmelor cu care avea contract AEP si le cerea spagi de sute de mii de euro sub pretextul ca o cauta camatarii. Ana Maria Patru era in pericol sa piarda minunatia de casa din Voluntari, inregistrata pe numele bunicii si estimata asa la o prima privire la peste 300.000 de euro.
Solicita suma de 275.000 de euro, „urgent, in cont”
„Vor sa ma trimita la Targsor, vor si ii simt ca imi vor da cu executare. De la mine daca voi intra nu vor avea de castigat nimic, din contra. Cand o sa ne vedem o sa-ti spun ca au intrebat de mine oameni care ma apreciaza, au chemat-o pe mama si i-au promis ca o vor ajuta. Am si zis mamei ca nu am nevoie de nimic, dar mi-am dat seama ca am fost un om apreciat, care daca nu va fi omorat, va mai putea razbate printre ei. Si as putea si pot sa sterg si imaginea care ti s-a creat tie! Deci ai pentru ce lupta, crede-ma. O sa-ti povestesc, as fi o investitie pentru tine, nu un cos de gunoi.
1 an, 2 la inchisoare va fi omor, lucrurile vor fi greu de indreptat. Sa luptam doua este mai usor decat sa lupti de una singura!!!
De aceea, si eu am nevoie de tine si tu de mine! Vom trece doar impreuna peste toate aceste probleme si iti garantez ca stiu ca pierzi niste bani cu mine, eu voi fi umarul tau si vei recupera tot inmiit. Ti-am spus asta de o mie de ori si vreau sa crezi asta.
Acum sunt cu banii praf, ti-am zis si ieri ca 235 mii de euro am luat de la camatari (mi-e si rusine ca am ajuns aici, dar nu pot sa vad ca l-am lasat pe Stefan cu povara asta sau pe mama).
100 mii i-am pus aport gaj pana in martie. Nu stiu, mai ales acum ca trebuie sa vand aproape tot: masina (care cica valoreaza doar 30 mii, apartamentul care nu are pretul cu care l-am luat si mi-au pus sechestru si pe casa de la Valcea), deci practic 275.000 euro in cont urgent. Astea toate nu se vor vinde la banii astia si trebuie sa platim urgent.”
Marile inregistrari prezentate cu titlu de breaking news de Victor Ciutacu la Romania Tv sunt de fapt inregistrari video oficiale din dosarul penal a lui Anei Maria Patru nr. 47338/3/2016, la care chiar si ea are acces. Inregistrarile sunt facute chiar de procurorii DNA Ploiesti si sunt atasate in cele patru CD-uri ce se afla la dosarul cauzei. Aceste inregistrari sunt cerute de avocatul Anei Maria Patru in data de 6.02.2017 in dosarul de camera preliminara, cum cu usurinta se poate vedea pe portalul de judecata.
In data de 6.03.2017 aparatorul ales al Anei Maria Patru ia la cunostinta de faptul ca poate copia cele patru CD-uri cu inregistrarile video din dosarul cauzei. Dupa cum vedem, aceste inregistrari i-au fost predate lui Anei Maria patru de catre procurori, oficial, chiar in dosarul cauzei conform codului de procedura penala asa cum se demonstreaza din incheierea din dosar. Prezentarea lor ca o mare performanta cu inregistrari pe ascuns din sediul DNA este ridicola.
Atitudinea Anei Maria Patru dupa ce a fost trimisa in judecata este cu atat mai ridicola cu cat a trecut un an de zile de cand a vazut CD-urile, iar din cv-ul postat la fostul loc de munca cat si din relatiile institutionale cu mai multi politicieni pare destul de bine informata incat sa citeasca si sa vizioneze probele din dosar. In acest contxt cum din data de 6.02.2017 si pana in prezent nu a reusit sa vada aceste CD-uri. De asemenea cat de “fraier” sa fie experimentatul jurnalist Victor Ciutacu sa creada smiorcaielile unei sefe care invartea pe degete politicienii…
Realizarea regizorala, desi mediocra, cuprinde plansetul real al Anei Maria Patru la data de 13.12.2016 cand afla ca i s-a prelungit arestarea cu 30 de zile, urmat de un colaj cu inregistrarea propriului avocat, singurul de altfel care o vizita la arestul preventiv si care a facut prima cerere ca Ana Maria Patru sa fie eliberata conditionat.
Momentul cel mai penibil, din montajul grabit ca sa nu treaca Ziua Femeii, este cand procurorul ce se aude pe fundal este din alta zi potrivit dosarului, cu declaratie din 7.12.2016, cand Ana Maria Patru nu mai plangea deloc, ci era chiar foarte vesela povestind toate aventurile si pataniile ei extraordinare, inclusiv de unde a avut un milion de euro sa-si cumpere genti, ceasuri si bijuterii de lux.

<
Transparenta face diferenta