Zona Favorit din Drumul Taberei ar urma să capete o nouă față după o serie de lucrări de amenajări urbane. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat o randare 3D despre cum ar putea arăta Piațeta Favorit, punând accent pe faptul că locul ar urma să îndeplinească mai multe funcționalități. În comentariile primite, majoritatea cetățenilor au criticat faptul că într-o astfel de amenajare numărul copacilor este prea mic.

<

„Piațeta FAVORIT, VERSIUNEA 1.0. Este un prim concept. Nu este bătut în cuie, vreau să știți de acest proiect și să-l îmbunătățim împreună. Tema de proiectare: piațetă cu funcționalități multiple, centru de cartier, pretabilă pentru evenimente și promenadă, ex. târgușor de Crăciun, cinema de artă în aer liber, urmărire competiții sportive, food fest, etc”, a spus Ciucu.

„După cum observați, actuala parcare din fața Cinematografului Favorit dispare, tocmai pentru a măria piațeta și a pune mai bine în valoare viitorul Centru Cultural (aflat în lucru, în întârziere) și pentru a da mai multe funcționalități întregii arii. După cum observați mai sunt încă niște inconsistențe deoarece în fața Cinematografului, acolo unde ar trebui să stea spectatorii în aer liber sunt 5 arbori. Cei care au lucrat proiectul știu că PMB dă extrem de greu avize de defrișare și momentan i-au lăsat pe loc. Ce-i, drept ar ajuta la umbrire. Personal, cred că trebuie mutați si sa găsim alte soluții pentru umbrire”, a spus Ciucu.

Legat de Centrul Cultural Favorit, primarul Sectorului 6 a spus că lucrările trenează de ani buni și că există o problemă cu suma contractului pe care s-a semnat după licitație.

„Constructorul a câștigat licitația cu 57,4 de milioane lei. Fosta administrație i-a crescut contractul la 63,4 de milioane lei. S-au executat lucrări de 13 milioane. Acum, pentru diferența de 50 de milioane rămasă din contract, Aedificia solicită 85 de milioane (oficial), iar din discuții estimează că vor cere 104 milioane pentru total contract (pentru suma rămasă). Eu înțeleg că au crescut prețurile materialelor, dar efectiv, acum nu avem bază legală ca din pix să dublăm valoarea contractului. Guvernul a promis că va veni cu modificări legislative care să permită indexarea prețurilor la valoarea lor reală din piață”, a spus Ciucu.