Comorile Egiptului
Bucurestiul HI-TECH! Politia Capitalei dotata cu BMW i3 de ultima generatie! – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Bucurestiul HI-TECH! Politia Capitalei dotata cu BMW i3 de ultima generatie!

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acceptat propunerea venită din partea Automobile Bavaria Group, cel mai mare dealer BMW din România, ca timp de o lună poliţiştii bucureşteni să testeze un autoturism electric BMW i3.

“De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autorităţilor din România, în calitate de Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW. Am susţinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în oraşele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.” a declarat Michael Schmidt, Preşedintele Automobile Bavaria Group.

În România doar doi dealeri BMW sunt autorizaţi pentru automobilele BMW i, respectiv Automobile Bavaria şi APAN Motors Iaşi.

Astfel, bucureştenii şi turiştii care aleg ca destinaţie Capitala României vor putea să vadă autospeciala, în cele mai importante zone din Bucureşti.

Autospeciala este un automobil electric, cu patru locuri,  având o putere de 170 CP, cu o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km, fiind prevăzut cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră.

Prin acest experiment, Poliţia Capitalei intră pe harta poliţiilor din Capitalele Lumii care folosesc autospeciale electrice în cadrul forţelor de poliţie urbană.

Loading...

Autospeciala este din aceeşi categorie de automobile electrice BMW folosite la nivel global de către poliţia din Anglia, Austria, Elveţia, Germania, Italia şi departamentul de poliţie din Los Angeles.

Anul acesta BMW Group va livra pe piaţa locală cel putin 24 de automobile electrice BMW i, cel mai important client fiind Pony Car Sharing, compania care oferă servicii de rent-a-car în regim car-sharing. Aceasta va cumpăra 15 maşini electrice i3 şi două cu range extender (maşina dispune de un generator pe benzină), anunta zf.ro.

Cererea pentru maşini electrice BMW a crescut de la doar câteva unităţi anul trecut, şi acelea cumpărate din afara României, la câteva zeci de comenzi în acest an pentru modelul electric i3, odată cu demararea programului Rabla Plus, potrivit oficialilor BMW Group România. Programul Rabla Plus reduce cu 4.500 de euro costul maşinii, care scade astfel de la 37.080 euro cu TVA la 32.580 de euro.

Primele livrări sunt aşteptate pentru luna august. Anul acesta, programul va fi împărţit în „Rabla Clasic“, prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou câtă vreme îşi casează autovehiculul vechi alături de „Rabla Plus“, program nou, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Monden2 ore inainte

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoare al Bucurestiului! Va accepta majoritatea PSD-ALDE?

Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a...

Bani2 ore inainte

Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de la 1 iunie!

Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi...

Actualitate3 ore inainte

Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari romani sunt santajati cu filmulete cu minore de catre mafioti chinezi!

Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati...

Actualitate8 ore inainte

Zeci de copii intoxicati cu mancare in Voluntari! Anchete la mai multe scoli

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Ilfov a izbucnit un focar de toxiinfecție alimentară. La aproximativ o oră după masa de...

Bani8 ore inainte

Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, ajutor de la Primaria Capitalei

Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor...

Bani8 ore inainte

Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 63 de milioane de euro, fara TVA!

Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit unui anunţ publicat...

Share Page

Close