Dincolo de a fi unul dintre cele mai aglomerate oraşe în ceea ce priveşte numărul de maşini la mia de locuitori, Bucureştiul se dovedeşte a fi şi unul dintre cele mai periculoase, pe străzile capitalei având loc mai multe accidente decât pe cele din Madrid sau Moscova, după cum arată statisticile pe 2014 realizate de Euromonitor.
Astfel, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piaţă, în 2014 în Bucureşti au fost înregistrate 254 de accidente rutiere la 100.000 de locuitori, număr care plasează capitala României printre cele mai „dure“ oraşe din punctul de vedere al condusului., scrie zf.ro.
Pe primul loc în acest clasament se află Barcelona pe străzile căreia au fost înregistrate aproape 530 de accidente rutiere pe mia de locuitori. Medaliile de argint şi de bronz le revin italienilor în contextul în care în Roma au fost înregistrate 512 accidente rutiere în 2014, iar în Milano 447. Şoferii din Berlin se dovedesc şi ei destul de im­prudenţi, Bruxellesul, Viena, Lisabona sau Londra având la rândul lor şoferi mai „nervoşi“ decât cei din Bucureşti. Însă cu un număr de 254 de accidente anul trecut, capitala depăşeşte „performanţa“ înre­gis­trată de oraşe precum Madrid (204), Paris (153) sau Budapesta (148).
Cei mai prudenţi şoferi se dovedesc cei din Copenhaga şi Stockholm, unde în 2014 au fost înregistrate 39, respectiv 23 de accidente rutiere. Inci­denţa crescută a accidentelor rutiere în Bucureşti poate fi explicată prin numărul mare de maşini la mia de locuitori, lucru determinat şi de slaba dezvoltare a transportului în comun. Cu aproape 455 de maşini la mia de locuitori, media Bucureştiului este de două ori mai mare decât cea înregistrată la nivel naţional.
România este de altfel ţara cu cel mai mic grad de motorizare din Europa, la acest capitol inclusiv Bulgaria stând mai bine. Cu acest număr, 455 de maşini la mia de locuitori, Bucureştiul se află într-o companie selectă dominată de metropole precum Roma sau Madrid. Capitala Italiei este cel mai bine motorizat oraş european, cu 649 de maşini înregistrate la mia de locuitori. Este urmată de Varşovia, unde, potrivit datelor Euromonitor, sunt înregistrate 587,5 maşini la mia de locuitori. Podiumul este completat de Madrid, unde au fost înregistrate circa 520 de maşini la mia de locuitori.

<
Transparenta face diferenta