Pe 23 iulie se implineste o luna de cand Gabriela Firea este primar al Capitalei. Cum era de asteptat, actiunile primarului Firea au venit la pachet cu scandaluri si incercari de manipulare a opiniei publice. Dupa doar doua saptamani de activitate, Firea a intrat in vacanta, scrie aktual24.ro.
Inca din primele zile de mandat, Firea si-a incalcat una dintre cele mai importante promisiuni electorale: ca nu va lua nicio decizie fara consultari publice. Primarul a hotarat, dupa ce a stat blocata in trafic intr-o zi de sambata, sa anuleze evenimentele culturale si sportive de pe bulevardele Bucurestiului, pentru ca asa ceva „nu se intampla in nicio capitala europeana”.

<

„Acolo este respect pentru cetateni, pentru turisti si in general respect pentru faptul ca nu trebuie sa ‘strangulezi’ circulatia cu evenimente”, a indicat Firea la Antena 3.

Ulterior, in urma protestelor a numeroase organizatii, Firea si-a programat mai multe iesiri pe televiziuni, unde si-a negat propriile spuse, sustinand ca este „victima unei razbunari”: ” Sub nicio forma nu am vorbit despre interzicerea lor, asa cum s-a spus in mod gresit. (…) A fost un mesaj distorsionat in mod intentionat si cred ca cei pe care i-am deranjat cu afirmatiile din prima saptamana s-au razbunat pe mine in a doua saptamana, pentru ca vom vorbi ulterior si despre anumite afaceri, dosare. (…) Pur si simplu au vrut sa se razbune si cred ca sunt victima acestei razbunari, pentru ca eu nu am afirmat ca se interzice ceva”.
O alta decizie luata heirupist a fost cea de „toaletare” a copacilor din parcurile si de pe bulevardele Bucurestiului.

 „Ca primar general al Capitalei voi solicita ALPAB toaletarea de a urgenta a copacilor din parcurile bucurestene, aflate in administrarea Municipalitatii”, anunta Firea intr-un comunicat de presa. Institutiile subordonate primariei s-au conformat, iar in scurt timp sute de copaci au fost mutilati sau taiati cu totul din parcurile Cismigiu, Herastrau, IOR sau de pe bulevardul Kiseleff.

In urma unui urias val de indignare manifestata pe retelele de socializare, Firea a tinut din nou sa nege ca ar avea vreo responsabilitate. Ea a sustinut ca nu a „ordonat” nici in scris si nici verbal taierea vreunui copac din Bucuresti. In sprijinul primarului a sarit si presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a declarat, sfidand evidenta, ca niciun copac nu a fost taiat de cand Firea este in fruntea Bucurestiului.

„Alea erau poze de nu stiu cand. Nu avea cum ca sa se taie un pom pe Kiseleff, ca sa se taie un pom trebuie sa fie blocat Kiselefful. De cand e Gabi Firea primar nu s-a taiat niciun pom”, afirma Dragnea.

Dupa aceste doua decizii scandaloase,  Firea a fost foarte preocupata sa nege ca ar intentiona sa candideze la Presedintie, desi tot ea spunea ca nu exclude aceasta posibilitate:

„Doar Dumnezeu stie ce se va intampla in 2019. Noi putem sa facem supozitii si sa ne dam cu parerea, Dumnezeu a stiut ce ni se va intampla noua in aceasta viata si, cu siguranta, El a cunoscut faptul ca eu voi ajunge primarul general al Capitalei, ceea ce eu nu am stiut, dumneavoastra nu ati stiut, bucurestenii nu au stiut. Nu avem noi de unde sa stim atat de multe lucruri si in orice caz nu despre viitor”.

Apoi, obosita de eforturile facute pe la televiziuni de a-si dezminti propriile spuse, Firea a intra in concediu dupa numai doua saptamani. Altfel foarte grijulie in a da publicitatii orice miscare pe care o face, primarul Capitalei a uitat sa anunte ca pleaca in vacanta.
O prima luna de activitate care arata cum se vor derula urmatorii patru ani de activitate ai Gabrielei Firea ca primar al Capitalei: scandaluri si show-uri televizate.