Acasă Bucuresti Bucurestiul are CEL MAI BUN LICEU din tara! 9,90 ultima medie de...

Bucurestiul are CEL MAI BUN LICEU din tara! 9,90 ultima medie de admitere la mate-info bilingv!

1201
Ministerul Educației a publicat pe site-ul admitere.edu.ro rezultatele repartizării computerizate a elevilor de clasa a VIII-a la liceu. Candidații admiși își vor putea depune dosarele de înscriere la liceu începând de joi și până pe 29 iulie.
Colegiul Sfântul Sava din București este primul în top 50 la admiterea în liceu, cu 9.90, media ultimului admis la profilul matematică informatică cu predare în limba engleză, conform europafm.ro.
Urmează Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța, cu 9,89, ultima medie de admitere la același profil și Colegiul Național Frații Buzești din Craiova, unde cea mai mică medie de admitere a fost 9,85, tot la matematică-informatică.
Colegiul Gheorghe Lazăr din Capitală se află pe locul 6 în top, cu 9,76 media ultimului elev admis la matematică-informatică.
La polul opus, cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu, în București a fost 2,45, la Colegiul Tehnic Media, unde au fost ocupate doar jumătate din locuri. De altfel, mai sunt locuri în Capitală, la majoritatea liceelor tehnice și la Colegiul german Goethe.
La Colegiul Național Iași, ultimul candidat admis la matematică informatică a avut 9,64, iar la același specializare, în Brașov, la Colegiul Andrei Șaguna, ultimul elev admis a avut 9.58,.
Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj se află pe locul 50, cu 9,46 media ultimului elev admis la matematică-informatică.
La nivel național, sunt cel puțin 900 de elevi rămași nerepartizați, iar 69 dintre ei au medii cuprinse între 7 și 8,78.  Ei vor fi repartizați la liceu în a doua etapă, care va avea loc pe 28 iulie.
La admiterea în liceu, media de la evaluarea națională a avut o pondere de 75%, iar media anilor de gimnaziu a reprezentat 25 la sută.
<