Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată astăzi, printre altele, posibilitatea închirierii unor apartamente de pe piața liberă pentru cazurile sociale, suplimentarea cu 25.000 a voucherelor pentru achizitia de biciclete și acordarea unui stimulent de 500 de lei lunar pentru integrarea socială a persoanelor cu handicap, scrie Realitatea.net.
Numărul de vouchere în cadrul proiectului „Bicicliști în București” urmează să fie suplimentat cu un 25.000. Acestea vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.
În baza unui alt proiect ar putea fi demarate studiile necesare înființării și amenajării unor facilități de cazare, dar și de înhumare, pentru câini și pisici, pe raza Capitalei.
Totodată, două părți din Spitalul Filantropia ar urma să treacă în administrarea Ministerului Sănătății în vederea amenajării Centrului de Transfuzie Sanguină București și a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.
Conform unui alt proiect de hotărâre, titlul de cetățean de onoare al Municipiului București ar urma să fie conferit antrenorului Mircea Lucescu, pentru merite sportive.
De asemenea, CGMB va dezbate un proiect care prevede crearea unui cadru unitar de susținere a elevilor bucureșteni cu performanțe deosebite în competițiile interne și internaționale. Astfel, Primăria Capitalei va acorda premii cuprinse între 5.000-3.000 de lei pentru olimpicii internaționali.
Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la achiziționarea de principiu, de către Municipiul București, a unui sistem integrat de automate de comercializare a titlurilor de călătorie (e-ticketing) pentru transportul public.
Un alt punct de pe ordinea de zi prevede majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport și distribuție a energiei termice practicate de RADET. Primăria Capitalei a dat asigurări, vineri, că majorarea de peste 30% solicitată de RADET nu va afecta consumatorii casnici.
Totodată, un proiect de rectificare bugetară urmează să fie supus dezbaterii CGMB, printre măsurile propuse figurând diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 25,8 milioane lei și majorarea sumelor destinate Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București cu 27 milioane de lei.
De asemenea, proprietarii de terenuri din București vor fi obligați să combată ambrozia, plantă care cauzează alergii severe, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi adoptat de CGMB.
Sursa: Realitatea.net
Transparenta face diferenta