Acasă Bucuresti Bucurestiul a depasit 6 la mie: Scolile raman deschise momentan

Bucurestiul a depasit 6 la mie: Scolile raman deschise momentan

22

Autoritatile au de gand sa elimine pragul de 6 la mia de locuitori pentru inchiderea scolilor. Bucurestiul a trecut deja de acest prag.

Rata de incidenta cumulata a COVID-19 calculata la 14 zile a ajuns, miercuri, la 6,33 la mia de locuitori in Capitala, potrivit site-ului Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti. Intr-o astfel de situatie se instituie carantina de noapte in zilele de vineri, sambata si duminica. De asemenea, acum legea prevede ca scolile ar trebui sa intre in online, insa aceasta prevedere ar putea fi schimbata, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

„Vom avea, pe parcursul zilei de astazi, discutii cu toti cei indreptatiti sa se pronunte. Mai exact este vorba despre dorinta de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de functionare a scolilor. La acest moment, regula e clara – in localitatile in care se depaseste la nivelul zilei de vineri pragul de infectari de 6 la mie, scolile ar urma sa treaca in online, cu exceptia scolilor speciale, a creselor si gradinitelor. Sunt convins ca toti cei indreptatiti sa se pronunte vor cauta acel numitor comun din perspectiva copilului.

Pana vineri va trebui sa anutam cat se poate de clar, pentru ca vineri e ziua in care se decide scenariul de functionare a scolilor, care sunt regulile, daca ramanem pe aceleasi reguli sau daca, asa cum ne dorim cei din educatie, daca si cei din sanatate sunt de acord, vom putea sa mentinem, pe modelul gradinitelor si scolile deschise pana la aparitia unui numar de cazuri”, a declarat Cimpeanu, in cadrul unei conferinte pe tema vaccinarii.

Acesta a mentionat ca are „toate disponibilitatea” sa semneze modificarea ordinului comun in acest sens.  „Voi sustine (aceasta modificare – n.r.) in paralel cu amplificarea procesului de testare”, a mai spus Cimpeanu.

Prezent la conferinta, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a declarat ca se poate lua in considerare aceasta modificare in sensul „decuplarii de pragul de 6 la mie” si „sa existe o monitorizare foarte riguroasa a respectarii regulilor sanitare si de identificare a cazurilor pozitive. Sa se inchida acele clase si scoli unde exista cazuri. Ne aflam intr-o alta perioada a pandemiei, avem la dispozitie testarea, avem la dispozitie vaccinarea”.

<