Acasă Bucuresti Bucurestenii NU AU UNDE sa-si lase copiii cat merg la munca! Criza...

Bucurestenii NU AU UNDE sa-si lase copiii cat merg la munca! Criza GRAVA de crese si gradinite!

894

Primăriile din Bucureşti nu sunt în stare să găsească soluţii şi să deschidă grădiniţe unde părinţii să-şi aducă micuții atunci când sunt la munca, anunta evz.ro.
Numărul insuficient de grădiniţe este o problemă gravă la nivelul întregii ţări. Pentru că nu au unde să îşi lase copiii, unii părinţii sunt obligaţi să-i care după ei la muncă sau, în cel mai fericit caz, să apeleze la vecini sau prieteni. Unde lăsăm copiii peste vară? Este o întrebare la care mulţi aşteaptă un răspuns. Şi senatorul PSD Sorin-Constantin Lazăr a ridicat această problemă în plenul Senatului, acesta le-a cerut colegilor să intervină și să vină cu soluții.

„Există unele zone în care primăriile s-au implicat şi câteva grădiniţe au rămas deschise. Cu toate acestea, majoritatea care sunt de stat se închid pe timpul verii şi forţează luarea unor măsuri pe care mulţi dintre părinţi nu şi le permit. Este de datoria noastră să intervenim şi să susţinem luarea unor măsuri pentru a veni în sprijinul părinţilor care muncesc şi contribuie la bugetul de stat zi de zi”, a cerut senatorul PSD.

Doar patru sectoare au grădinițe deschise
Lazăr a dat exemplul altor ţări din Uniunea Europeană care au găsit soluţii eficiente şi diversificate la problemele pe care le întâmpină părinţii în momentul în care copiii intră în vacanţa de vară: grădiniţe deschise în timpul vacanţei sau măcar o lună din timpul verii, înfiinţarea unor şcoli de vară speciale pentru cei mici şi diversificarea taberelor preşcolare şi şcolare. Lipsa grădiniţelor se resimte şi în Bucureşti. Doar patru din cele şase sectoare vin în ajutorul părinţilor.

  • Primăria Sectorului 1: Două grădiniţe. Una deschisă în strada Dobrogeanu Gherea nr.156 şi alta pe strada Witting nr. 15;
  • Primăria Sectorului 2: O grădiniţă pe strada Vergului nr. 14;
  • Primăria Sectorului 3: nu are grădiniţe deschise din cauză că toate sunt în programul de reabilitare;
  • Primăria Sectorului 4: Nu are;
  • Primăria Sectorului 5: Patru unităţi de învăţământ. Grădiniţa nr. 269, strada Constantin Minculescu nr. 12, Grădiniţa Electromagnetica, Calea Rahovei nr. 266, Grădiniţa nr. 268, Strada Ion Creangă nr. 8 şi Grădiniţa nr. 73, Splaiul Independenţei nr.68;
  • Primăria Sectorului 6: Grădiniţa Albinuţa situată pe strada Centurii nr. 4, în incinta Şcolii nr. 142. Potrivit Primăriei Sectorului 1 taxa este de 15 lei pe zi, reprezentând contravaloarea hranei.
<